Ricotta Peyniri

Ricotta Peyniri

Ricotto Peyniri, Dünya peynirleri arasında en meşhur ve tercih edileni olan Ricotto peyniri İtalyan mutfağına özgüdür. Kıvamı yumuşak, yağ ve tuz oranı az, tanecikli yapıda, süt kaymağı ile zenginleştirilmiş tatlımsı bir tada sahip ve peynir altı suyu, keçi, koyun ve inek sütünden elde edilir. Peynir altı suyu yerine süt ile yapılması tercih edilen ricotto peyniri daha sert ve yoğun kıvamda olur.

Ricotto Peyniri Saklanması

Ricotoo peynirinde tuz az olduğundan bozulması da hızlı ve çabuk olur. Bu nedenle ufak kutularda satılır. Kapağı açıldığı zaman en fazla bir bir buçuk hafta içinde tüketilmelidir. Eğer uzun süre saklamak istiyorsanız ricotto peynirini dondurucuya koymalısınız. Böylece 6 aya kadar saklama süresini uzatmış olursunuz.

Ricotto Peyniri Nerelerden Alınır?

Ricotto peyniri ufak kutularda lüks marketlerde satılır. İthal peynir satan dükkanlarda, büyük marketlerin şarküteri reyonlarında, gurme marketlerinde, internet üzerinden organik ve ithal besin satan sitelerden temin edilebilir.

Ricotto Peyniri Nasıl Kullanılır?

Hem yemek hem de tatlı yapımlarında sıklıkla tercih edilir. İtalyan mutfağında kendilerine has makarna soslarında vazgeçilmez olan ricotto peyniri sebze yemeklerine, pizzalara, sade olarak meyveler ile, çikolata ve tarçın ile beraber, zeytinyağı ve yumurta ile beraber de ilave edilir. İtalyan mutfağında özel yeri olan cannoli tatlısında kullanılır. Bunların dışında cheesecake ve cassata adı verilen keklerde de ricotto peyniri tercih edilir.

Dilersek kendimiz evde ricotto peyniri yapabiliriz. Hazır ve ambalajlı ürünleri tercih etmekten uzak isek ve kendi el emeğimiz sofralarımızda görmek istiyorsak ricotto peynirinin yapımı da buna eşlik edecek yapımı pratik ve kolay bir peynirdir. Özellikle ithal ürünlerde dışarıdan almak sağlıksız olduğu için ev yapımını tercih etmek daha sağlıklıdır.

Evde ricotto peyniri yapımı
Malzemeler
  • 1,5 litre kadar çiğ süt
  • 10 yemek kaşığı kadar elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı; Süt bir gece önceden kaynatılır, bakteri ve mikroorganizmalardan arınması için. Dinlenmiş olan süt tekrar ısıtılır. Yaklaşık olarak 80 santigrat derecede altını kapatın ve 7-8 dakika kadar ılımasını bekleyin. Süt kaynamamalıdır fakat kaynama sıcaklığına yaklaşmalıdır. Daha sonra içerisine elma sirkesi ve tuzu ilave edin. Kesilmeye başladıkta sonra kese serili süzgeç üzerine alın ve altına da tencere koyun. Kesenin ağzı düzgün olarak sıkılmalıdır, daha düzgün şekilli peynir eldesi için. Fazla suyun süzülmesini bekleyin. Keseden çıkarın ve afiyet ile ricotto peynirinizi yiyin.
Son Güncelleme : 13.11.2018 08:29:17
Ricotta Peyniri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Ricotta Peyniri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Ricotta Peyniri"
Picotta peyniri, daha önce tatmadığım peynir türlerinden biri. Acaba bizim bildiğimiz peynirler gibi bu peynir türünde de mi tuz yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bu peyniri evde yapmaya kalksam yapabilir miyim?
Özkar . 24.10.2018 23:07:44
CEVAP YAZ
Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı, Diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken püf noktalarını çok iyi bilmek gerekir. Yapımı son derece basit ancak bir o kadar dikkat gerek...
Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkanlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan yöresinin lezzetlerinden bir tanesidir. Daha çok bahçeye kurulan kazanlarda kayn...
Erzincan Tulum Peyniri
Erzincan Tulum Peyniri
Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta bazı Avrupa devletlerine kadar yayılmış olan, bir peynir türüdür. Yapım aşaması çok zahmetli olsa da yeme...
Civil Peyniri
Civil Peyniri
Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile beraber salatalarda, soslarda, eriştelerde, çorbalarda gibi. Bu kadar çeşitli olan peynirin çeşitleride oldukça fazladır. Kaşar p...
Van Otlu Peynir
Van Otlu Peynir
Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünün peynir yapımında kullanılması ile ün kazanan bu süt ürünü geniş bir coğrafyaya ün salmıştır...
Peynir Altı Suyu Tozu
Peynir Altı Suyu Tozu
Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağlı olarak geri kalan bileşimin, yani peynir altı suyunun toz haline getirilmiş şeklidir. Peynir çeş...
Eski Kaşar Peyniri
Eski Kaşar Peyniri
Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri keşfettiği düşünülmektedir. Eski kaşar peynirlerinin üzerinde küf oluşabilir. Eğer içerisinde ...
Kolot Peyniri
Kolot Peyniri
Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karadenizliler bu peyniri farklı şekilde yani eriterek tüketir. Kolot peyniri bazılarının muhlama bazıl...
Van Peyniri
Van Peyniri
Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeşit şifalı ot ile hazırlanır. Van peyniri içerisinde en çok sirimo, mende, sirik, heliz gibi y...
Peynir Salamurası
Peynir Salamurası
Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine peynirleri dilim dilim kesip içine yerleştirerek muhafaza altına alabiliriz. Peynir yapımında t...
Tuzsuz Lor Peyniri
Tuzsuz Lor Peyniri
Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer peynirler gibi marketlerde ambalaj içinde veya açık olarak satışa sunulmaktadır. Fakat evde ...
Tatlı Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzetli ve çok amaçlı çeşitlerinden birisi lor peyniridir. Tatlı lor peyniri, evde yapmaya ve tüke...

 

Peynirli Salata
Evde Sirkeyle Peynir Yapımı
Evde Tulum Peyniri Nasıl Yapılır
Mihaliç Peyniri
Peynir Hastalığı
Gouda Peyniri
Deri Peyniri
Otlu Peynir
Erzurum Peyniri
Parmesan Peyniri
Pizza Peyniri
Peynir Mayası
Kaşar Peyniri
Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
İsli Peynir
Edam Peyniri
Süzme Peynir
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
Peynir Tatlısı
Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
Erzincan Tulum Peyniri
Civil Peyniri
Van Otlu Peynir
Peynir Altı Suyu Tozu
Eski Kaşar Peyniri
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Popüler İçerik
Kaşar Peyniri
Kaşar Peyniri
Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak pey...
Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanıla...
İsli Peynir
İsli Peynir
İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ...
Edam Peyniri
Edam Peyniri
Edam peyniri: Peynir tabiki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile...
Süzme Peynir
Süzme Peynir
Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biride süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekme...
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baştacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019