Tatlı Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Tatlı Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Lor Peyniri

Peynir, çocuklar başta olmak üzere herkesin tüketmesi gereken, kahvaltıların vazgeçilmez bir temel gıda maddesidir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzetli ve çok amaçlı çeşitlerinden biri de lor peyniridir. Tatlı lor peyniri, evde yapımı ve tüketimi oldukça kolay bir üründür. İsteğe göre tuzlu olarak da hazırlanarak tüketilebilir.

Tatlı Lor Peynirinin Kullanım Alanları

Tatlı lor peyniri, sadece kahvaltılarda tüketilmekle kalmaz, aynı zamanda mutfakta çok amaçlı olarak kullanılabilir. Poğaça ve börek gibi hamur işlerinde baharatlanarak veya tuzlanarak kullanılabilir. Bazıları tatlı lor peynirini çeşitli yeşilliklerle karıştırarak iç harç hazırlayıp birçok yemeğe eklemektedir. Evde ani ihtiyaç duyulduğunda, peynir olmayan kişiler fazla malzeme ve zaman harcamadan tatlı lor peyniri yapabilirler. Bunun için süt ve az miktarda yoğurdu kaynatmak yeterlidir.

Tatlı Lor Peynirinin Yapımı

Tatlı lor peyniri, yapımı hem basit hem de çok amaçlı olarak tüketime uygun bir peynir çeşididir. Bazı püf noktalarını bilmek ve işi tam öğrenmek, her seferinde daha başarılı olmanızı sağlar. Bilinmesi gereken önemli bir bilgi, tatlı lor peynirinin tuzsuz olduğu için diğer peynirlere göre daha çabuk bozulabileceğidir. Bu yüzden tuzsuz yapılan yani tatlı lor peyniri daha hızlı tüketilmelidir.

Tatlı Lor Peyniri Evde Nasıl Yapılır?

Evde tatlı lor peyniri yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

  • 2 kg süt
  • 1 çay bardağı yoğurt

Adım Adım Tatlı Lor Peyniri Yapımı

1. Sütü bir tencereye alın ve altını açın. Eğer çiftlik sütü kullanıyorsanız bu adım geçerlidir. Hazır pastörize edilmiş süt kullanıyorsanız yoğurdu koymadan önce altını açmanıza gerek yoktur.

2. Süt kaynamaya başladıktan sonra içine yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Tuzlu yapmak isterseniz, bu aşamada tuzunu ekleyebilirsiniz.

3. Yoğurdu ekledikten sonra sütü iyice karıştırın ve beş dakika daha kaynatın. Ardından altını kapatın ve bir saat kadar soğumaya bırakın.

4. Süt soğuduktan sonra bir süzgeç veya tülbent kullanarak süzün ve yaklaşık bir gece kadar suyunu bırakması için bekletin.

5. Süzme işlemi tamamlandıktan sonra tatlı lor peyniriniz kullanıma hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Az tuzlu Peynir Özellikleri

Az tuzlu Peynir Özellikleri

1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

1 Dilim Beyaz Peynir Kaç Kalori?dir?

Basma Peynir Nasıl Yapılır?

Basma Peynir Nasıl Yapılır?

Burgu Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Burgu Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hollanda Peyniri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Hollanda Peyniri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir Nasıl Yapılır?

Güncel

Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?

Güncel

Keş Peyniri Faydaları Nelerdir?

Keş Peyniri Faydaları Nelerdir?