Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça, poğaçalar içinde en çok tercih edilen peynirli poğaçadır. Çünkü çay saatlerinde, sabah kahvaltılarında ve pikniklerde en çok tercih edilen peynirli poğaçadır. Peynirli poğaçanın bir çok türü vardır. Peynirli poğaçayı gevrek olarak mayalı olarak veya mayasız olarak hazırlayıp, tüketebilirsiniz. Bu nedenle her yörenin kendine has bir peynirli poğaça tarifi vardır. Peynirli olan poğaçalar da en çok tercih edilen yumuşak ve mayalı poğaçadır. Bunun için içerisinde mutlaka kuru hamur mayası kullanılması gerekir. Peynirli poğaçanın lezzetine lezzet katan en önemli püf noktalarından biri de içerisinde bulunan peynirdir. Özellikle peyniri tuzsuz taze köy peyniri olması veya kaşar peyniri olması bu poğaçaya daha çok lezzet katacaktır. Peynirli poğaça da dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da poğaçaların hazırlandıktan sonra tepsiye belli aralıklar ile dizilmesi ve yarım saat kadar üzeri temiz olan bir bez ile dinlendirilmesidir. Böylelikle poğaçalar fırının sıcaklığına girmeden önce mayalanarak şişip istenilen kıvama gelir.

Peynirli Poğaça Malzemeler:
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı saf sızma zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram doğal tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • Aldığı kadar un
içi için:
  • 500 gram taze tuzsuz köy peyniri veya kaşar peyniri
  • Bir demet maydanoz
Üzeri için:
  • Çörek otu
  • Susam
Peynirli Poğaça Hazırlanışı:

Öncelikle derin bir kabın içerisine sütü suyu ve sıvı yağını katarak iyice karıştırın. Daha sonra içerisine tereyağını ve kuru mayayı ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra toz şekeri ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hemen ardından bir adet yumurtanın beyazını hamur malzemesinin içerisine katarak sarısını poğaçaların üzerine sürmek için kaldırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelecek şekilde toparlayın. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Peyniri rendeledikten sonra içine maydanozları küçük küçük doğrayın. Mayalanan hamuru yumurta büyüklüğünde kopartarak elinizle daire şekli verin. Daha sonra ortasına peynirli iç harcı yerleştirerek yarım ay şeklinde poğaçaları kapatın. Hemen ardından fırın tepsisini poğaçaların yanmaması için iyice katı margarin ile her tarafını yağlayıp, daha sonra süzgeç yardımı ile unlayın. Daha sonra poğaçaların birbirine yapışmaması için belirli aralıklar ile dizin. Daha sonra üzerine yumurta sarısını silikon bir fırça ile sürdükten sonra üzerine susam ve çörekotu serpin. Daha sonra önceden ısıtılan 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Daha sonra şık servis tabaklarına alarak dilerseniz soğuk olarak, dilerseniz de sıcak olarak servis edin.
Son Güncelleme : 14.11.2018 08:32:06
Peynirli Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Peynirli Poğaça Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Peynirli Poğaça"
Sabahları evden erken çıktığım için kahvaltı etmeye pek fırsatım olmuyor. Kahvaltı etmeye kalktığımda ise işe geç kalıyorum. Bu yüzden evde poğaça yapıp yanımda götürmeye karar verdim. Çünkü dışarıdan aldıklarım mideme dokunuyor. Acaba peynirli poğaça yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Peynirli poğaçanın hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Yıldız . 30.10.2018 19:39:30
CEVAP YAZ
Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı, Diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken püf noktalarını çok iyi bilmek gerekir. Yapımı son derece basit ancak bir o kadar dikkat gerek...
Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkanlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan yöresinin lezzetlerinden bir tanesidir. Daha çok bahçeye kurulan kazanlarda kayn...
Erzincan Tulum Peyniri
Erzincan Tulum Peyniri
Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta bazı Avrupa devletlerine kadar yayılmış olan, bir peynir türüdür. Yapım aşaması çok zahmetli olsa da yeme...
Civil Peyniri
Civil Peyniri
Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile beraber salatalarda, soslarda, eriştelerde, çorbalarda gibi. Bu kadar çeşitli olan peynirin çeşitleride oldukça fazladır. Kaşar p...
Van Otlu Peynir
Van Otlu Peynir
Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünün peynir yapımında kullanılması ile ün kazanan bu süt ürünü geniş bir coğrafyaya ün salmıştır...
Peynir Altı Suyu Tozu
Peynir Altı Suyu Tozu
Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağlı olarak geri kalan bileşimin, yani peynir altı suyunun toz haline getirilmiş şeklidir. Peynir çeş...
Eski Kaşar Peyniri
Eski Kaşar Peyniri
Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri keşfettiği düşünülmektedir. Eski kaşar peynirlerinin üzerinde küf oluşabilir. Eğer içerisinde ...
Kolot Peyniri
Kolot Peyniri
Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karadenizliler bu peyniri farklı şekilde yani eriterek tüketir. Kolot peyniri bazılarının muhlama bazıl...
Van Peyniri
Van Peyniri
Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeşit şifalı ot ile hazırlanır. Van peyniri içerisinde en çok sirimo, mende, sirik, heliz gibi y...
Peynir Salamurası
Peynir Salamurası
Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine peynirleri dilim dilim kesip içine yerleştirerek muhafaza altına alabiliriz. Peynir yapımında t...
Tuzsuz Lor Peyniri
Tuzsuz Lor Peyniri
Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer peynirler gibi marketlerde ambalaj içinde veya açık olarak satışa sunulmaktadır. Fakat evde ...
Tatlı Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzetli ve çok amaçlı çeşitlerinden birisi lor peyniridir. Tatlı lor peyniri, evde yapmaya ve tüke...

 

Peynirli Salata
Evde Sirkeyle Peynir Yapımı
Evde Tulum Peyniri Nasıl Yapılır
Mihaliç Peyniri
Peynir Hastalığı
Gouda Peyniri
Deri Peyniri
Otlu Peynir
Erzurum Peyniri
Parmesan Peyniri
Pizza Peyniri
Peynir Mayası
Kaşar Peyniri
Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
İsli Peynir
Edam Peyniri
Süzme Peynir
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
Peynir Tatlısı
Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
Erzincan Tulum Peyniri
Civil Peyniri
Van Otlu Peynir
Peynir Altı Suyu Tozu
Eski Kaşar Peyniri
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Popüler İçerik
Kaşar Peyniri
Kaşar Peyniri
Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak pey...
Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanıla...
İsli Peynir
İsli Peynir
İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ...
Edam Peyniri
Edam Peyniri
Edam peyniri: Peynir tabiki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile...
Süzme Peynir
Süzme Peynir
Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biride süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekme...
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baştacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019