Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Peynir Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Kızartması

Peynir kızartması, süt ürünleri kapsamındaki peynirin işlemlerden geçirilerek enfes bir hale dönüştürülmesiyle elde edilen bir gıdadır. Kahvaltı menülerine ek seçenek olarak bu besin maddesini sunabilirsiniz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu kızartma türü, kokusuyla lezzete davet çıkarmaya yeterli olacaktır. Peynir tercihine yönelik seçenekler damak tadına göre şekillenebilir. Peynir kızartmasını çeşitli baharat ve organik besinler ile zenginleştirip sunuma hazır hale getirmek iştahın kabarmasını sağlayacaktır. Bu leziz besin maddesi sayesinde ekmek eşliğinde tek başına yeterli bir gıda tüketimi yapmanız mümkündür. Kahvaltı dışında atıştırmalık olarak da tercih edilen bu hoş kokulu ürün, vitamini bol olduğu için sağlık açısından faydalıdır. Bu hususta vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin karşılanmasına yardımcı olur. Ancak peynir kızartması yapılmak isteniyorsa kızartma yağının niteliğine dikkat edilmesi gerekir. Özellikle birden fazla kullanılan yağların peynir kızartması için tercih edilmemesi gerekir. Bu lezzetli besin kaynağının hazırlanışına yönelik tereyağı veya fındık yağı kullanımının yapılması uygundur.

Gerekli Malzemeler

  • 200 gram peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
Peynir Kızartması Nasıl Yapılır?

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet tarifi olan peynir kızartması için peynir tercihi sert yapıdaki kalıp peynirler olmalıdır. Bunun için köy peynirlerini tercih edebilirsiniz. Tuz oranı düşük peynirin kızartma haline dönüştürülmesi son derece leziz olacaktır. Bu gıdanın hazırlanışına yönelik ilk aşama peynirin istenilen boyutta doğranması ve kısa bir süre su içerisinde bekletilme aşamasına bırakılmasıdır. Diğer yandan uygun bir kap içerisine yumurta kırılıp çırpılır. Peynirler bu yumurtaya bulanıp ardından galeta ununa bulanır. Daha sonra tava içerisine tereyağı alınıp kavrulmaya başlandıktan sonra peynirler ilave edilir. Mis kokuların hissedilmesiyle birlikte erimeye yüz tutan peynirler kızartılıp servis tabağına alınır. Peynir kızartmasını sıcak bir şekilde tükettiğinizde peynirin ağızda dağılan yumuşak kıvamını hissedersiniz.

Ekstra İpuçları

  • Peynir seçimi: Peynir kızartması için en uygun peynirler sert ve erimeye dayanıklı olanlardır. Halloumi veya kaşar peyniri gibi peynirler bu tarif için idealdir.
  • Baharat ekleme: Peynirleri kızartmadan önce yumurta karışımına biraz karabiber, kırmızı biber veya kekik ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz.
  • Servis önerisi: Peynir kızartmasını taze yeşillikler, domates dilimleri ve zeytin eşliğinde servis edebilirsiniz. Ayrıca üzerine biraz bal veya reçel gezdirerek tatlı ve tuzlunun mükemmel uyumunu yakalayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Organik Peynir Yapımı

Organik Peynir Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çerkez Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Çanakkale Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Çanakkale Peynir Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Edirne Peyniri Yapılışı

Edirne Peyniri Yapılışı

Evde Mayalı Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Mayalı Peynir Nasıl Yapılır?

Burgu Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Burgu Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynir Topları Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Topları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Dilim Peynir Kaç Kalori?dir?

1 Dilim Peynir Kaç Kalori?dir?

Güncel

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Yağlı Peynir Kaç Kalori?

Tel Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Tel Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Krem Peynir Kalori Değeri

Krem Peynir Kalori Değeri

Sürk Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Sürk Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

En İyi Rokfor Peyniri Nasıl Olur?

En İyi Rokfor Peyniri Nasıl Olur?

Çeçil Peyniri Yapılışı

Çeçil Peyniri Yapılışı

Gouda Peyniri Çeşitleri

Gouda Peyniri Çeşitleri

Evde Süzme Peynir Yapı mı?

Evde Süzme Peynir Yapı mı?

Mıhlama Peyniri Yapımı

Mıhlama Peyniri Yapımı

Quark Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Quark Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Deri Tulum Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Deri Tulum Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Ezine Peyniri Kaç Kalori?

Ezine Peyniri Kaç Kalori?

Şirden Mayalı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Şirden Mayalı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Kuymak Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kuymak Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Obruk Peyniri Nasıl Yapılır?

Obruk Peyniri Nasıl Yapılır?

Diyet Peynir Saklama Koşulları

Diyet Peynir Saklama Koşulları

Kars Peyniri Çeşitleri Nelerdir?

Kars Peyniri Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurttan Peynir Yapımı Nasıldır?

Yoğurttan Peynir Yapımı Nasıldır?

Kolot Peyniri Nasıl Yapılır?

Kolot Peyniri Nasıl Yapılır?

Beyaz Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Beyaz Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Gravyer Peyniri Faydaları Nelerdir?

Gravyer Peyniri Faydaları Nelerdir?

Sütaş Süzme Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Sütaş Süzme Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır?