Labne Peyniri

Labne Peyniri

Labne peyniri; kahvaltılarda çok fazla tüketilen ve çocukların severek tükettiği bir peynir çeşididir. Türk kahvaltı sofralarında peynir olmazsa olmazlardandır. Labne peyniri, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilmektedir fakat bunun yanında çok fazla pasta yapımında da kullanılmaktadır. Labne peynirinin evde yapımı oldukça kolay ve basit bir yapımı vardır. Evde labne peynirini yapmak hem doğal olması yönünden hem de içerisinde hangi maddelerin bulunduğunun bilinmesi açısından oldukça faydalı olup, ailenizin gönül rahatlığı ile tüketmelerini isteyebilirsiniz.

Sağlıklı dişler ve kemik gelişimi için kalsiyum mutlaka şarttır. Peynir bir kalsiyum ve protein deposudur. Eğer gelişme çağında olan çocuğunuz süt ve süt ürünlerini tüketmiyor ise mutlaka her gün peynir tüketmesi gerekir. Kemiklerde depolanan kalsiyum kişinin genç yaşlarından itibaren birikip, tüm yaşamı boyunca kullanılmaktadır. Ayrıca peynir, iyi bir protein ve folik asit kaynağıdır. Bunların yanında A, B ve D vitaminleri açısından çok zengin bir besindir. Şimdi labne peynirinin yapımı için gerekli malzemelere bir göz atalım;

Labne peyniri tarifi için gerekli malzemeler;
  • 1 kilogram günlük süt
  • 30 veya 40 gram beyaz peynir
Labne peyniri tarifinin hazırlanışı; ilk önce günlük sütü ocak üzerinde orta ateşte kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra üç veya 4 dakika daha kaynatın. Süt kaynadıktan sonra taşmamasına dikkat edin. Daha sonra kaynamış sütü ocak üzerinden alıp, bir kenarda ılımaya bırakın. Yaklaşık süt sıcaklığı 35 veya 40 derece oluncaya kadar ılıtın. Ayrıca beyaz peynirin de sıcaklığı da oda sıcaklığında olması gerekir. Beyaz peyniri buzdolabından alıp kullanmamanız gerekir. Beyaz peyniri bir cam kase içerisinde bir çatal yardımı ile güzelce ezin ve üzerine yarım su bardağı süt ilave ederek, güzelce karıştırın. Bu hazırladığımız mayayı daha sonra ılımaya bırakılan süt içerisine ilave ederek, iyice karıştırın. Böylece süt mayalanmış oluyor.

Mayaladığımız bu sütü ılık bir ortamda bekletmemiz gerekmektedir. Ancak sakın soba üzerine veya kalorifer üzerine sütü kesinlikle bırakmayınız. Kalın bir örtü ile veya battaniye ile sütü güzelce sardıktan sonra ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Bu işlemi eğer akşam yaparsanız sabaha kadar labne peyniri mayalanmış olacaktır. Çünkü peynir mayalanma süreci yaklaşık 6 saat sürmektedir. Daha sonra mayalanan peyniri temiz bir bez veya tülbent yardımı ile peynir suyunun süzülmesini sağlayarak, yüksek bir yere asın ve bir saat suyunun süzülmesini bekleyin.

Süzülen bu su altına bir kap koyabilirsiniz. Çünkü bu su peynir altı suyu olarak isimlendirilmektedir. Peynir altı suyu bir çok işlemde kullanılabilmektedir. Örneğin dondurma yapımında kullanabilirsiniz. Bir saat süzülme işlemi gerçekleştikten sonra labne peyniri hazırdır. Hazırlanan labne peynirini daha sonra cam kavanozda, buzdolabında saklayabilirsiniz.
    Son Güncelleme : 19.10.2018 22:24:48
    Labne Peyniri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
    Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

    Labne Peyniri Yorumları

    şifre Kırmızı sayı

    1 Yorum Yapılmış "Labne Peyniri"
    Merhaba. Ben peyniri çok seven bir kişiyim. Bu yüzden peynir çeşitlerinden olan ve son yıllarda ortaya çıkan labne peyniri benim çok önemlidir. bazen marketlerden aldığım labne her ne kadar lezzetli olsa da içim rahat değildir. Çünkü içerisine katkısı al maddeler katarlar. O yüzden evde labne peyniri yapmak mümkün müdür?
    Parskan . 26.10.2018 11:40:08
    1 YANITI GÖRÜNTÜLE
    Peynir Tatlısı
    Peynir Tatlısı
    Peynir Tatlısı, Diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken püf noktalarını çok iyi bilmek gerekir. Yapımı son derece basit ancak bir o kadar dikkat gerek...
    Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
    Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
    Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkanlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan yöresinin lezzetlerinden bir tanesidir. Daha çok bahçeye kurulan kazanlarda kayn...
    Erzincan Tulum Peyniri
    Erzincan Tulum Peyniri
    Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta bazı Avrupa devletlerine kadar yayılmış olan, bir peynir türüdür. Yapım aşaması çok zahmetli olsa da yeme...
    Civil Peyniri
    Civil Peyniri
    Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile beraber salatalarda, soslarda, eriştelerde, çorbalarda gibi. Bu kadar çeşitli olan peynirin çeşitleride oldukça fazladır. Kaşar p...
    Van Otlu Peynir
    Van Otlu Peynir
    Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünün peynir yapımında kullanılması ile ün kazanan bu süt ürünü geniş bir coğrafyaya ün salmıştır...
    Peynir Altı Suyu Tozu
    Peynir Altı Suyu Tozu
    Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağlı olarak geri kalan bileşimin, yani peynir altı suyunun toz haline getirilmiş şeklidir. Peynir çeş...
    Eski Kaşar Peyniri
    Eski Kaşar Peyniri
    Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri keşfettiği düşünülmektedir. Eski kaşar peynirlerinin üzerinde küf oluşabilir. Eğer içerisinde ...
    Kolot Peyniri
    Kolot Peyniri
    Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karadenizliler bu peyniri farklı şekilde yani eriterek tüketir. Kolot peyniri bazılarının muhlama bazıl...
    Van Peyniri
    Van Peyniri
    Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeşit şifalı ot ile hazırlanır. Van peyniri içerisinde en çok sirimo, mende, sirik, heliz gibi y...
    Peynir Salamurası
    Peynir Salamurası
    Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine peynirleri dilim dilim kesip içine yerleştirerek muhafaza altına alabiliriz. Peynir yapımında t...
    Tuzsuz Lor Peyniri
    Tuzsuz Lor Peyniri
    Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer peynirler gibi marketlerde ambalaj içinde veya açık olarak satışa sunulmaktadır. Fakat evde ...
    Tatlı Lor Peyniri
    Tatlı Lor Peyniri
    Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzetli ve çok amaçlı çeşitlerinden birisi lor peyniridir. Tatlı lor peyniri, evde yapmaya ve tüke...

     

    Peynirli Salata
    Evde Sirkeyle Peynir Yapımı
    Evde Tulum Peyniri Nasıl Yapılır
    Mihaliç Peyniri
    Peynir Hastalığı
    Gouda Peyniri
    Deri Peyniri
    Otlu Peynir
    Erzurum Peyniri
    Parmesan Peyniri
    Pizza Peyniri
    Peynir Mayası
    Kaşar Peyniri
    Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
    İsli Peynir
    Edam Peyniri
    Süzme Peynir
    Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
    Peynir Tatlısı
    Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
    Erzincan Tulum Peyniri
    Civil Peyniri
    Van Otlu Peynir
    Peynir Altı Suyu Tozu
    Eski Kaşar Peyniri
    Kolot Peyniri
    Van Peyniri
    Peynir Salamurası
    Tuzsuz Lor Peyniri
    Tatlı Lor Peyniri
    Popüler İçerik
    Kaşar Peyniri
    Kaşar Peyniri
    Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak pey...
    Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
    Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
    Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanıla...
    İsli Peynir
    İsli Peynir
    İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ...
    Edam Peyniri
    Edam Peyniri
    Edam peyniri: Peynir tabiki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile...
    Süzme Peynir
    Süzme Peynir
    Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biride süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekme...
    Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
    Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
    Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baştacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağ...
    Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
    Kolot Peyniri
    Van Peyniri
    Peynir Salamurası
    Tuzsuz Lor Peyniri
    Tatlı Lor Peyniri
    Gizlilik Politikası
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Temmuz - 2019