Burgu Peynir Kızartması Burgu peynir, kahvaltıların en çok sevilen ve tüketilen besinlerinden biridir. Vücuda oldukça faydası bulunmaktadır, özellikle de vitamin deposudur. Ancak çoğu zaman çocuklara peynir yedirmek oldukça zordur. Bu nedenle anneler, burgu peynirini kızartarak sofralarını şenlendirmektedir. Hem lezzetli olup hem de pratik bir şekilde hazırlanabilmektedir. Kızartması ile tadı damaklarda bırakan ve herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tariftir. Özellikle de sabah kahvaltısı için gelen misafirlerinize hazırlayarak farklı lezzetler tattırabilirsiniz. Burgu peynir kızartması yaparak herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Gerekli Malzemeler
Burgu Peynir Kızartması Nasıl Yapılır? İlk olarak yumurtaları bir kabın içine koyarak iyice çırpalım. Daha sonra burgu peynirleri ortadan ikiye bölelim ve çırpmış olduğumuz yumurtaya batırarak sonrasında una ve en sonda galeta ununa batırarak hazırlayalım. O sırada bir tavaya sıvı yağ koyarak ısınmasını bekleyelim. Isınan yağa koymadan önce burgu peynirini tekrar yumurta ve galeta ununa batıralım ve daha sonra yağa bırakalım. Çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayalım. Daha sonra havlu kâğıt serili servis tabağına alarak servise sunalım. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Burgu peynir kızartması, sadece kahvaltılarda değil, aynı zamanda atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Ayrıca, farklı baharatlar ekleyerek tarifi çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, galeta ununa biraz kırmızı biber veya kekik ekleyerek peynirinize ekstra bir lezzet katabilirsiniz. Dilerseniz, kızarttıktan sonra üzerine bal veya reçel dökerek tatlı ve tuzlunun mükemmel uyumunu deneyebilirsiniz. Bu tarif, çocuklar için sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olabilir ve onların peynir yemesini teşvik edebilir. |