Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?
13 Temmuz 2024

Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?


Kaşar peyniri, süt ürünleri arasında her yaştan insanın severek tükettiği besin maddelerinin başında gelir. Kaşar peyniri, mutfakta çeşitli alanlarda sıklıkla kullanılan oldukça lezzetli bir süt ürünüdür. Genellikle tost, poğaça, börek ve pastalarda kaşar peyniri tercih edilmektedir. Kaşar peyniri ile hazırlanan her çeşit yemek, ayrı bir lezzet sunar. Ayrıca kaşar peyniri, kahvaltı sofralarının da vazgeçilmez bir parçasıdır. Peki, evde kaşar peyniri nasıl yapılır? Bu soru aklınıza geliyorsa, aslında oldukça kolaydır. Evde kaşar peyniri yapımı hem daha ekonomik hem de çok daha hijyenik olmaktadır. Evde yapılan kaşar peyniri, marketlerden hazır olarak aldığınız kaşar peyniri ile kıyaslandığında çok daha lezzetli olabilir. Şimdi gelelim evde kaşar peyniri nasıl yapılır sorusunun cevabına; ilk bakışta zor gibi görünse de aslında oldukça pratiktir.

Evde Kaşar Peyniri Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 kilo taze sağılmış inek sütü
  • 1 tatlı kaşığı peynir mayası


Kaşar peyniri yapımına başlamak için öncelikle taze sağılmış inek sütünü iyice kaynatın ve ardından ılıması için bekleyin. Süt ılıdıktan sonra içerisine peynir mayasını ilave edin ve tahta kaşık ile iyice karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın ve yoğurt mayalar gibi sofra bezi ile her yerini kapatın. Bu şekilde biraz demlenmeye bırakın ve yaklaşık olarak 20 dakika bekleyin. Ardından tencerenin kapağını açın ve peyniri kontrol edin. Eğer peynirin üzerinde yeşil bir su oluşmuş ise peynir iyi bir şekilde mayalanmış demektir. Mayalanmış olan kaşar peynirini tahta kaşık ile karıştırın. Ardından peynirin mayalandığı tencereyi ocağın üzerine alın ve içindeki peynirin kendi suyuyla kaynatmaya başlayın. Peynir suyu kaynamaya başladığında içindeki peynir sülmeye başlayacak, daha sonra kaşar peynirini uzun şeritler gibi sündürerek veya süzgeçten ya da temiz ince bir tülbentin üstüne alın. Ardından bir gün suyunu süzmesi için peyniri bu şekilde bekletin. Kaşar peyniri bir gün dinlendikten sonra yemeye hazır hale gelir. Evde kaşar peyniri nasıl hazırlanır sorusunun cevabı işte bu kadar kolaydır. Hazırladığınız kaşar peynirini eğer hemen tüketmeyecekseniz, üzerine bir miktar kaya tuzu serptikten sonra 7 gün bekletin ve daha sonra yemeye başlayın.

Sonuç ve Ekstra Bilgiler

Evde kaşar peyniri yapımı, temel adımları takip ederek oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu süreçte hijyen kurallarına dikkat etmek ve doğru malzemeleri kullanmak önemlidir. Ayrıca, peynirin daha lezzetli olması için doğal ve taze süt kullanımı önerilir. Evde kaşar peyniri yapmanın avantajlarından biri de kendi damak zevkinize uygun şekilde peynir hazırlayabilmektir. Örneğin, farklı otlar veya baharatlar ekleyerek peynirinize kendi özgün lezzetinizi katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Peynir Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Üçgen Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Üçgen Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Evde Sirkeyle Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Sirkeyle Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Ürünleri Nelerdir?

Peynir Ürünleri Nelerdir?

Ezine Peyniri Kaç Kalori?

Ezine Peyniri Kaç Kalori?

Şirden Mayalı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Şirden Mayalı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çökelek Peyniri Yapımı

Çökelek Peyniri Yapımı

Güncel

Diyet Peynir Saklama Koşulları

Diyet Peynir Saklama Koşulları

Güncel

Mozzarella Peyniri Özellikleri

Mozzarella Peyniri Özellikleri

Tulum Peyniri Kaç Kalori?dir?

Tulum Peyniri Kaç Kalori?dir?

Tost Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Tost Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peyniri Besin Değeri Kaçtır?

Lor Peyniri Besin Değeri Kaçtır?

Edirne Peyniri Yapılışı

Edirne Peyniri Yapılışı

Peynir Kaç Kalori?

Peynir Kaç Kalori?

Tel Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Tel Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Cheddar Peyniri Özellikleri

Cheddar Peyniri Özellikleri

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Kaşar Peyniri Kalori Değeri

Kaşar Peyniri Kalori Değeri

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır?

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır?

Van Otlu Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Van Otlu Peynir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Peynir Mayası Üretim Şekilleri

Peynir Mayası Üretim Şekilleri

Evde Lor Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lor Peynir Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır?

Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır?

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzsuz Lor Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Gouda Peyniri Çeşitleri

Gouda Peyniri Çeşitleri