Keçi Peyniri Nasıl Yapılır

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır

Keçi peyniri nasıl yapılır, sorusu günümüzde bir çok kişiler tarafından olmak üzere özellikle de hanımlar tarafından merak edilmektedir. Keçi peynirinin özü keçi sütüdür. Keçi sütünün faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsan sağlığı ve bebeklerin sindirim sağlığı açısından oldukça yarayışlı olan keçi sütü ile peynirde yaparak yararlanılır. Keçi peyniri diğer sütlerden yapılmış olan peynirlere karşı daha bol vitaminlidir.içerisinde kalsiyum, fosfor, magnezyum, A ve B vitamini içermektedir. Bu vitaminler ve besin değerleri en yüksek oranda olarak keçi peynirinde mevcuttur. Et ve balığın tüketilmemesi gibi durumlarda alınamayan vitaminler ve mineraller keçi peynirinden alınır. Keçi peyniri ülkemizin direk tercih talebinde olduğu gibi diğer ülkelerinde talebi doğrultusundadır.

Keçi peyniri yapmak için gerekli malzemeler
  • 5 litre tam yağlı keçi sütü
  • 1 çay kaşığı peynir mayası
  • Peyniri sümek için tüysüz tülbent
Keçi peyniri nasıl yapılır

Keçi sütünü geniş tencerenin içine tülbenti serin. Üzerine sütü aktarın. Sütü süzme işlemi ardından ocağın üzerine bırakın. Sütü ocağa alın ve yaklaşık 36-38 dereceye gelene kadar bekleyin. Peynir mayasını bir kabın içerisinde az miktarda süt ile maya seyreltilip tencerenin çerisine aktarılır. Süt ile peynir mayasının buluşması üzerine 3-5 dakika kadar karıştırılır.tencerenin kapağı kapatılarak kalın bezler veya havlular yardımıyla etrafı sarılır. Bu durum sütün sıcaklığını koruyacak daha erken mayalanarak peynir oluşmasını sağlayacaktır. Bu şekilde 4-5 saat kadar beklenir. Daha sonra tencerenin ağzı açılarak oluşan pıhtılanma üç dört parça halinde kesilir. Parçaların her birini ayrı ayrı şekillerde bez tülbentlere konulup ağızları sıkı şekilde kapatılır. Kapatılan tülbentlerin üzerine ise ağırlık konularak süzdürme işleminin daha etkili biçimde olması sağlanır. Peynir tülbentten çıkartılıp 4-5 parça halinde kesilerek tuzlanma işlemi yapılır. Peynirin tuzlanması ile peynir daha uzun süre bekleyecektir. Bir kaç gün içerisinde tüketilecekse isteğe bağlı olarak tuzlama yapılmayabilir.yalnız uzun süre peynirin kullanımı sürecekse kesinlikle tuzlanarak muhafaza edilmesi sağlanır. Fazla tuzlama olursa peynir sertleşir, az tuzlanır ise peynir yumuşayarak bozulabilir. İki olayın da yaşanmaması için orantılı şekilde tuzlamak gerekiyor. tuzlanan peynirler muhafaza edilmek üzere buzdolabına kaldırılır. Kullanılması için ihtiyaç duyulduğu anda peynir buzdolabından çıkartılıp 2-3 saat kadar soğuk suyun içerisinde bekletilir. Soğuk suda beklemesinin sebebi ise peynirin tuzunun gitmesini sağlayacaktır.

Keçi peyniri nasıl yapılır diye artık merak durumu ortadan kalmış olacaktır. Kişilerin yöntemleri değerlendirerek evlerinde veya başka yerlerde keçi peyniri yapmaları kolaylaşacaktır. Yazmış olduğumuz bilgiler ve tecrübe doğrultusunda kişilerin aynı yöntemleri kullanarak uygulaması ile keçi peynirini yapmış olurlar. Evlerinde ve iş hayatlarında peynir yapımını geliştirerek gelir kaynağı olarak da tercih edilebilinir. Keçi peyniri yapımını hızlandırarak aile gelirine katkıda bulunabilirsiniz.
Son Güncelleme : 25.09.2018 02:05:11
Keçi Peyniri Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Keçi Peyniri Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Keçi Peyniri Nasıl Yapılır"
Keçi peynirini ço kseviyorum ve oldukça az yapılan bir süt ürünü. Ancak bazı kişilerin yaptığı keçi peynirleri biraz daha koktuğu için beni soğutuyor. bu kokunun nedeni nedir. Neden keçi peyniri kokar ?
Kerime . 26.08.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı, Diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken püf noktalarını çok iyi bilmek gerekir. Yapımı son derece basit ancak bir o kadar dikkat gerek...
Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkanlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan yöresinin lezzetlerinden bir tanesidir. Daha çok bahçeye kurulan kazanlarda kayn...
Erzincan Tulum Peyniri
Erzincan Tulum Peyniri
Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta bazı Avrupa devletlerine kadar yayılmış olan, bir peynir türüdür. Yapım aşaması çok zahmetli olsa da yeme...
Civil Peyniri
Civil Peyniri
Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile beraber salatalarda, soslarda, eriştelerde, çorbalarda gibi. Bu kadar çeşitli olan peynirin çeşitleride oldukça fazladır. Kaşar p...
Van Otlu Peynir
Van Otlu Peynir
Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünün peynir yapımında kullanılması ile ün kazanan bu süt ürünü geniş bir coğrafyaya ün salmıştır...
Peynir Altı Suyu Tozu
Peynir Altı Suyu Tozu
Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağlı olarak geri kalan bileşimin, yani peynir altı suyunun toz haline getirilmiş şeklidir. Peynir çeş...
Eski Kaşar Peyniri
Eski Kaşar Peyniri
Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri keşfettiği düşünülmektedir. Eski kaşar peynirlerinin üzerinde küf oluşabilir. Eğer içerisinde ...
Kolot Peyniri
Kolot Peyniri
Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karadenizliler bu peyniri farklı şekilde yani eriterek tüketir. Kolot peyniri bazılarının muhlama bazıl...
Van Peyniri
Van Peyniri
Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeşit şifalı ot ile hazırlanır. Van peyniri içerisinde en çok sirimo, mende, sirik, heliz gibi y...
Peynir Salamurası
Peynir Salamurası
Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine peynirleri dilim dilim kesip içine yerleştirerek muhafaza altına alabiliriz. Peynir yapımında t...
Tuzsuz Lor Peyniri
Tuzsuz Lor Peyniri
Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer peynirler gibi marketlerde ambalaj içinde veya açık olarak satışa sunulmaktadır. Fakat evde ...
Tatlı Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzetli ve çok amaçlı çeşitlerinden birisi lor peyniridir. Tatlı lor peyniri, evde yapmaya ve tüke...

 

Peynirli Salata
Evde Sirkeyle Peynir Yapımı
Evde Tulum Peyniri Nasıl Yapılır
Mihaliç Peyniri
Peynir Hastalığı
Gouda Peyniri
Deri Peyniri
Otlu Peynir
Erzurum Peyniri
Parmesan Peyniri
Pizza Peyniri
Peynir Mayası
Kaşar Peyniri
Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
İsli Peynir
Edam Peyniri
Süzme Peynir
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
Peynir Tatlısı
Çeçil Peynir Nasıl Yapılır
Erzincan Tulum Peyniri
Civil Peyniri
Van Otlu Peynir
Peynir Altı Suyu Tozu
Eski Kaşar Peyniri
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Popüler İçerik
Kaşar Peyniri
Kaşar Peyniri
Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak pey...
Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır
Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanıla...
İsli Peynir
İsli Peynir
İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ...
Edam Peyniri
Edam Peyniri
Edam peyniri: Peynir tabiki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile...
Süzme Peynir
Süzme Peynir
Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biride süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekme...
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır
Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baştacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019