Tuzsuz Lor Peyniri

Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer peynirler gibi marketlerde ambalaj içinde veya açık olarak satışa sunulmaktadır. Fakat evde imkânlarınız kullanarak tuz miktarını da kendiniz ayarlayarak daha lor peynirinizi kendiniz yapabilirsiniz.
Lor peyniri de tıpkı diğer peynirler gibi iyi saklanmadığı takdirde kısa süre içinde bozulabilir. Oysaki daha uzun ömürlü olması için tuzlayıp saklamak daha doğru olur. Tabi artık tuzsuz olarak da alsanız da arzu ederseniz derin dondurucuda daha kolay saklama imkânınız bulunmaktadır. Özellikle bebeklerin ek gıdaya alıştırılma evresinde süt ürünlerine tuzsuz lor peyniriyle başlayabilirsiniz. Özellikle 1 yaşına kadar besinlerin tadının daha iyi anlaşılması ve besinlere alışmak için besinlerin mutlaka tuzsuz olarak hazırlanması gerekir. Tabi mevzu bahis bebekler ve çocuklar olunca lor peynirini evde yapmak daha doğru olacaktır. Yapımı çok büyük uğraş gerektirmeyen lor peyniri kalsiyum yönünden en zengin peynir türlerinden bir tanesidir. Lor peynirinin yapımı esnasında ortaya çıkan peynir altı suyu bile elde edilen lor peyniri kadar şifalıdır. Özellikle kemik sağlığı açısından çok faydalı olan bu peynir altı suyu bol miktarda protein içermektedir. Bu nedenle lor peynirini yaptıktan sonra kalan suyu dökmeyin ve içerek tüketin. Eğer içmekte zorluk çekerseniz yoğurtla yapılacak bazı besin maddelerinde su yerine tercih edebilirsiniz.
Örneğin kabartma tozuyla yapacağınız poğaçayı bu suyla yoğurabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Tuzsuz lor peyniri yapımı için gereken malzemeler

  • 1 litre inek sütü,
  • 1 adet limonun suyu.

Tuzsuz Lor Peyniri Nasıl Yapılır?


Güvenilir bir mandıradan aldığınız inek sütünü temiz bir tülbent kullanarak süzün. Daha sonra tencereye boşaltarak kaynayıncaya kadar pişirin. İyice kaynadığında içine limon suyunu ilave edin ve yaklaşık 3 dakika kadar kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan indirin. Bu aşamada çok karıştırmadan oluşan lor peynirinin tencerenin dibine çökmesini bekleyin. Daha sonra kevgir kullanarak sertleşen peynir parçalarını delikli bir kabın içine boşaltın. Lor peynirinin suyunun iyice süzülmesi için bez torba veya tülbent de kullanabilirsiniz. Suyunun iyice süzüldüğüne emin olduğunuzda cam bir saklama kabının içine koyarak buzdolabına kaldırın. Lor peynirini daha fazla yapmak isterseniz malzemeleri orantılayarak artırabilirsiniz. 1 litre sütten sadece 1 öğünde tüketilebilecek kadar lor peyniri elde edilmektedir. Tuz katılmadığı için çabuk bozulacağından az miktarda yapmak daha doğru olacaktır. Bu arada eğer evde limon yoksa bir fiske tuz veya 1 kaşık yoğurt kullanarak da sütü lora çevirebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
21.01.2024 01:25:30
Tuzsuz Lor Peyniri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tuzsuz Lor Peyniri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tuzsuz Lor Peyniri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Parmesan Peyniri

Parmesan peyniri; özellikle salatalarda, ekmeklerde, et yemeklerinde ve makarnalarda çok fazla kullanılmaktadır. Parmesan peynirinin bundan ortalama 700...
Devamını Oku

Pizza Peyniri

Pizza Peyniri, İtalya'ya ait en ünlü peynir çeşididir. En fazla kullanım alanı pizza yapılarak tüketilme şekli olduğundan pizza peyniri olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Peynir Mayası

Peynir Mayası; canlı bakteriyel organizmadan oluşan peynir mayası sütün kimyasal yapısının değiştirerek sütün pıhtılaşması ile peynire dönüştürmektedir. Peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak p...
Devamını Oku

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır

Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanılara...
Devamını Oku

İsli Peynir

İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ile sof...
Devamını Oku

Edam Peyniri

Edam peyniri: Peynir tabi ki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile kemik...
Devamını Oku

Süzme Peynir

Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekmeğ...
Devamını Oku

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baş tacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağlı gib...
Devamını Oku

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı, diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken p...
Devamını Oku

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır

Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkânlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum...
Devamını Oku

Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta baz...
Devamını Oku

Civil Peyniri

Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile salatalarda, soslarda, eriştelerde, ...
Devamını Oku

Van Otlu Peynir

Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünü...
Devamını Oku

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağl...
Devamını Oku

Eski Kaşar Peyniri

Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri k...
Devamını Oku

Kolot Peyniri

Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karad...
Devamını Oku

Van Peyniri

Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeş...
Devamını Oku

Peynir Salamurası

Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine pe...
Devamını Oku

Tatlı Lor Peyniri

Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Son Forum Konuları
3 Çeşit Peynir Yapmayı Düşünüyorum
Peynir Basmak İcin Deriyi Nerden Tedarik Edebılırz
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024