Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça, poğaçalar içinde en çok tercih edilen peynirli poğaçadır. Çünkü çay saatlerinde, sabah kahvaltılarında ve pikniklerde en çok tercih edilen peynirli poğaçadır. Peynirli poğaçanın birçok türü vardır. Peynirli poğaçayı gevrek olarak mayalı olarak veya mayasız olarak hazırlayıp, tüketebilirsiniz. Bu nedenle her yörenin kendine has bir peynirli poğaça tarifi vardır.
Peynirli olan poğaçalar da en çok tercih edilen yumuşak ve mayalı poğaçadır. Bunun için içerisinde mutlaka kuru hamur mayası kullanılması gerekir. Peynirli poğaçanın lezzetine lezzet katan en önemli püf noktalarından biri de içerisinde bulunan peynirdir. Özellikle peyniri tuzsuz taze köy peyniri olması veya kaşar peyniri olması bu poğaçaya daha çok lezzet katacaktır. Peynirli poğaça da dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da poğaçaların hazırlandıktan sonra tepsiye belli aralıklar ile dizilmesi ve yarım saat kadar üzeri temiz olan bir bez ile dinlendirilmesidir. Böylelikle poğaçalar fırının sıcaklığına girmeden önce mayalanarak şişip istenilen kıvama gelir.

Peynirli Poğaça malzemeleri

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı saf sızma zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram doğal tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • 500 gram taze tuzsuz köy peyniri veya kaşar peyniri
  • Bir demet maydanoz

Üzeri için

  • Çörek otu
  • Susam
Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine sütü suyu ve sıvı yağını katarak iyice karıştırın.
Daha sonra içerisine tereyağını ve kuru mayayı ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra toz şekeri ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hemen ardından bir adet yumurtanın beyazını hamur malzemesinin içerisine katarak sarısını poğaçaların üzerine sürmek için kaldırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelecek şekilde toparlayın. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Peyniri rendeledikten sonra içine maydanozları küçük küçük doğrayın. Mayalanan hamuru yumurta büyüklüğünde kopartarak elinizle daire şekli verin. Daha sonra ortasına peynirli iç harcı yerleştirerek yarım ay şeklinde poğaçaları kapatın. Hemen ardından fırın tepsisini poğaçaların yanmaması için iyice katı margarin ile her tarafını yağlayıp, daha sonra süzgeç yardımı ile unlayın. Daha sonra poğaçaların birbirine yapışmaması için belirli aralıklar ile dizin. Daha sonra üzerine yumurta sarısını silikon bir fırça ile sürdükten sonra üzerine susam ve çörekotu serpin. Daha sonra önceden ısıtılan 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Daha sonra şık servis tabaklarına alarak dilerseniz soğuk olarak, dilerseniz de sıcak olarak servis edin.
21.01.2024 22:54:33
Peynirli Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Peynirli Poğaça Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Peynirli Poğaça"
Sabahları evden erken çıktığım için kahvaltı etmeye pek fırsatım olmuyor. Kahvaltı etmeye kalktığımda ise işe geç kalıyorum. Bu yüzden evde poğaça yapıp yanımda götürmeye karar verdim. Çünkü dışarıdan aldıklarım mideme dokunuyor. Acaba peynirli poğaça yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Peynirli poğaçanın hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
yıldız . 30.10.2018 19:39:30

Pizza Peyniri

Pizza Peyniri, İtalya'ya ait en ünlü peynir çeşididir. En fazla kullanım alanı pizza yapılarak tüketilme şekli olduğundan pizza peyniri olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Peynir Mayası

Peynir Mayası; canlı bakteriyel organizmadan oluşan peynir mayası sütün kimyasal yapısının değiştirerek sütün pıhtılaşması ile peynire dönüştürmektedir. Peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak p...
Devamını Oku

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır

Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanılara...
Devamını Oku

İsli Peynir

İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ile sof...
Devamını Oku

Edam Peyniri

Edam peyniri: Peynir tabi ki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile kemik...
Devamını Oku

Süzme Peynir

Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekmeğ...
Devamını Oku

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baş tacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağlı gib...
Devamını Oku

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı, diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken p...
Devamını Oku

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır

Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkânlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum...
Devamını Oku

Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta baz...
Devamını Oku

Civil Peyniri

Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile salatalarda, soslarda, eriştelerde, ...
Devamını Oku

Van Otlu Peynir

Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünü...
Devamını Oku

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağl...
Devamını Oku

Eski Kaşar Peyniri

Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri k...
Devamını Oku

Kolot Peyniri

Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karad...
Devamını Oku

Van Peyniri

Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeş...
Devamını Oku

Peynir Salamurası

Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine pe...
Devamını Oku

Tuzsuz Lor Peyniri

Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer...
Devamını Oku

Tatlı Lor Peyniri

Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Son Forum Konuları
3 Çeşit Peynir Yapmayı Düşünüyorum
Peynir Basmak İcin Deriyi Nerden Tedarik Edebılırz
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024