Peynirli ekmeği yaparken öncelikle hamurun önceden mayalanması için derin bir kaba unu boşaltın. Daha sonra unun ortasını havuz gibi açarak içine mayayı, tuzu ve ılık suyu yavaş yavaş dökerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar hamuru yoğurun. Daha sonra kapağını kapatarak bir sofra bezi ile iyice sarıp mayalanması için yaklaşık olarak 2 saat kadar dinlendirin.
Mayalanan hamur beklerken diğer bir yandan iç harcını hazırlayın. Daha sonra geniş bir kaba peynirleri rendeleyin. Daha sonra içerisine maydanozu iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra ince İnce doğrayın. Daha sonra bir adet kuru soğanı küp-küp içine doğrayın. Hemen ardından tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve tereyağını ekledikten sonra iyice yoğurun. Daha sonra mayalanan hamurdan büyük büyük parçalar kopararak elinizle veya merdane yardımıyla kayık şeklinde hamuru açın. Daha sonra ortasına gelecek şekilde iç harcı yayın. Daha sonra hamuru kenarlardan kayık şeklinde kapatın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta un ile suyu karıştırarak hamurun kenarlarına sürün. Böylelikle ekmeğin daha güzel kızarmasını sağlayacaktır. Dilerseniz hamurun üzerime susam veya çörek otu da serpebilirsiniz. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alarak sıcak veya soğuk olarak servis edin.