Peynir Topları

Peynir topları, atıştırmalık olarak tercih edilebilecek lezzetli bir aperatif olan peynir topları, çeşitli peynirlerin karıştırılıp yuvarlak hale getirilmesiyle yapılır. Evde kolayca hazırlanabilen bu atıştırmalıkları fazla zaman harcamadan ve çok malzeme gerektirmeden hazırlamak mümkün oluyor. Peynir topları, görüntü itibariyle kişilere şık bir sunum hazırlama şansı veriyor.
Bu yüzden misafirlerin çay servisi aralarına eklemek oldukça doğru bir tercih olur. Topları yaparken evde peynire yakıştırdığınız veya damak zevkinize uygun olarak istediğiniz baharatı içine ekleyebilirsiniz.

Aynı zamanda peynir topları hazırlandıktan sonra istenilen baharata batırılarak kaplama yapılabilir. Rengarenk bir sunum hazırlamak ve lezzetli bir çay ikilisi yapmak mümkün oluyor. Tarifi oldukça basit bu atıştırmalıklar için istenilen peynir çeşidi kullanılabilir. İşin en zevkli kısmı da topları yuvarladıktan sonra servise hazırlarken renkli çubuklar batırılması ve kolayca tüketilmesi sağlanmasıdır. İsteyen renkli çubuklar yerine evdeki kürdanları bu konuda değerlendirebilir. Peynir sevmeyen ve yerken çok direnen çocuklarda bu görüntüye sahip peynirleri zevkle yemek isteyeceklerdir. Peynir topları, isteğe göre salatalarla sunuma eklenebilir.

Peynir topları malzemeler

  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 100 gr krem peynir,
  • 100 gr lor peynir,
  • 200 gr beyaz peynir,
  • 1/2 çay kaşığı karabiber,
  • 2 yemek kaşığı çörek otu,
  • 2 yemek kaşığı susam,
  • 10 dal frenk soğan,
  • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber,
Kullanılan baharatları isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
Kullanmak istemeyenlerde karabiber veya toz biberi eklemeden hazırlayabilir.

Peynir topları nasıl yapılır?


Tüm peynirleri iyice çatalla ezdikten sonra birbirine karıştırın. İsteğinize göre karışıma karabiberi ekleyip, iyice harmanlayın. Ardından bu peynir karışımından yuvarlak parçalar kopartın. Çörek otu, susam veya istediğimiz bir yeşilliği de her biri ayrı ayrı olacak şekilde düz bir tabağa alın. Yeşillik kullanmak isteyenler yeşillikleri ince ince kıymalıdırlar. Tam yuvarlak hale getirdikten sonra topları istediğiniz baharata veya yeşilliğe batırarak servis tabağına alın. Çubuklarını batırarak sunuma koyabilirsiniz. Peynir topları servise hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 12:43:46
Peynir Topları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Peynir Topları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Peynir Topları"
Peynir torları hazırlarken üzerine zeytin yağı eklememiz tadını bozar mı acaba? Normalde beyaz peynirin üzerine zeytinyağı gezdiririm ancak burada diğer peynirleri de kullanacağım için tadını bozacağından korkuyorum. Sizce zeytinyağı eklemekte bir sakınca var mıdır?
Ceylan . 03.10.2018 15:00:20

Pizza Peyniri

Pizza Peyniri, İtalya'ya ait en ünlü peynir çeşididir. En fazla kullanım alanı pizza yapılarak tüketilme şekli olduğundan pizza peyniri olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Peynir Mayası

Peynir Mayası; canlı bakteriyel organizmadan oluşan peynir mayası sütün kimyasal yapısının değiştirerek sütün pıhtılaşması ile peynire dönüştürmektedir. Peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak p...
Devamını Oku

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır

Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanılara...
Devamını Oku

İsli Peynir

İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ile sof...
Devamını Oku

Edam Peyniri

Edam peyniri: Peynir tabi ki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile kemik...
Devamını Oku

Süzme Peynir

Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekmeğ...
Devamını Oku

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baş tacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağlı gib...
Devamını Oku

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı, diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken p...
Devamını Oku

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır

Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkânlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum...
Devamını Oku

Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta baz...
Devamını Oku

Civil Peyniri

Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile salatalarda, soslarda, eriştelerde, ...
Devamını Oku

Van Otlu Peynir

Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünü...
Devamını Oku

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağl...
Devamını Oku

Eski Kaşar Peyniri

Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri k...
Devamını Oku

Kolot Peyniri

Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karad...
Devamını Oku

Van Peyniri

Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeş...
Devamını Oku

Peynir Salamurası

Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine pe...
Devamını Oku

Tuzsuz Lor Peyniri

Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer...
Devamını Oku

Tatlı Lor Peyniri

Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Son Forum Konuları
3 Çeşit Peynir Yapmayı Düşünüyorum
Peynir Basmak İcin Deriyi Nerden Tedarik Edebılırz
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024