Peynir Nasıl Saklanır

Peynir nasıl saklanır, peynirin sağlıklı, besleyici özelliğini kaybetmemesi ve uzun süre saklanması satın alam süreci ile başlamaktadır. Bu süreçte satın alınan yerin hijyeni, ambalajlama gibi birçok faktörler peynir saklama koşullarını etkilemektedir. Peynir Nasıl saklanmalı sorusuna vereceğimiz öncelikli cevap hangi peynir türü olmalıdır. Çünkü peynir türleri saklanma koşulları farklı farklıdır.
Peynir saklama koşullarını genelleme yapacak olursak arttı iki ile dört arası santigrat derecede, ışıksız ortamda, buzdolabı ortamında saklanmalıdır. Peynir uygun saklama koşullarında saklanamaz ise içeriğindeki kalsiyum, protein ve vitaminler bozulmalara uğrar ve bakteri üremesi artmaktadır. Sonuç olarak uygun saklama koşulları sağlanmayan peynirler insan sağlığına risk teşkil eden bir ürün haline gelmektedir.

Peynir nasıl saklanır, dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

  • Mutlaka buz dolabında saklamalı.
  • Sofrada bekletilmiş peynir ambalajlı peynire tekrardan geri karıştırılmamalıdır.
  • Işıksız, artı iki ile dört arası sıcaklıkta saklanmalı.
  • Son tüketim tarihi alırken kontrol edilmelidir.
  • Peynir ambalajından çıkartılmış ise saklama kabına konulmalıdır.
  • Beyaz peyniri kendi suyunda saklayınız.
  • Özellikle beyaz peyniri oksijenden uzak tutulmalıdır.
  • Peyniri kabından çıkartırken bıçak veya çatalın ıslak olmamasına önem gösteriniz.
  • Beyaz peynir ve burgu peynir dışındaki peynirleri su ile yıkanıp sofraya koymayınız.
  • Peynirleri derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir.
  • Peynirler oda sıcaklığında bekletilmemelidir.
  • Oda sıcaklığında yapılan kahvaltı sonrasında kahvaltı için ayrılan artan peynirin saklama kabı içerisinde kısa sürede buz dolabına kaldırılmalıdır.
  • Örgü peynir açıldıktan sonra streç ile sarılmalı veya hava almaz bir saklama kabı içerisinde buz dolabında muhafaza edilmelidir.
  • Burgu peyniri salamura suyu içerisinde saklanmalıdır.
  • Sürmeli peynir hava ile teması kesilmiş şekilde kendi suyunda kendi ambalajında muhafaza edilmelidir.
  • Kaşar peynirleri küflenme yapabileceği için streç ile sarılmamalı.
Peynir nasıl saklanır sorusuna verebileceğimiz püf noktaları özetleyecek olursak, serin, ışıksız, hava ile teması kesilmiş, oda sıcaklığında olmayan ortamda saklamak gerekmektedir. Aksi taktirde peynirde küflenme, ekşime, renk değişikliği, lezzet bozukluğu gibi birtakım değişikler meydana gelecektir ve bu değişiklikler insan sağlığını tehdit eder durumdadır.
21.01.2024 03:31:45
Peynir Nasıl Saklanır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Peynir Nasıl Saklanır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Peynir Nasıl Saklanır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Pizza Peyniri

Pizza Peyniri, İtalya'ya ait en ünlü peynir çeşididir. En fazla kullanım alanı pizza yapılarak tüketilme şekli olduğundan pizza peyniri olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Peynir Mayası

Peynir Mayası; canlı bakteriyel organizmadan oluşan peynir mayası sütün kimyasal yapısının değiştirerek sütün pıhtılaşması ile peynire dönüştürmektedir. Peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak p...
Devamını Oku

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır

Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanılara...
Devamını Oku

İsli Peynir

İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ile sof...
Devamını Oku

Edam Peyniri

Edam peyniri: Peynir tabi ki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile kemik...
Devamını Oku

Süzme Peynir

Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekmeğ...
Devamını Oku

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baş tacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağlı gib...
Devamını Oku

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı, diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken p...
Devamını Oku

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır

Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkânlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum...
Devamını Oku

Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta baz...
Devamını Oku

Civil Peyniri

Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile salatalarda, soslarda, eriştelerde, ...
Devamını Oku

Van Otlu Peynir

Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünü...
Devamını Oku

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağl...
Devamını Oku

Eski Kaşar Peyniri

Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri k...
Devamını Oku

Kolot Peyniri

Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karad...
Devamını Oku

Van Peyniri

Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeş...
Devamını Oku

Peynir Salamurası

Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine pe...
Devamını Oku

Tuzsuz Lor Peyniri

Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer...
Devamını Oku

Tatlı Lor Peyniri

Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Son Forum Konuları
3 Çeşit Peynir Yapmayı Düşünüyorum
Peynir Basmak İcin Deriyi Nerden Tedarik Edebılırz
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024