Labne Peyniri

Labne peyniri; kahvaltılarda çok fazla tüketilen ve çocukların severek tükettiği bir peynir çeşididir. Türk kahvaltı sofralarında peynir olmazsa olmazlardandır. Labne peyniri, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilmektedir fakat bunun yanında çok fazla pasta yapımında da kullanılmaktadır. Labne peynirinin evde yapımı oldukça kolay ve basit bir yapımı vardır.
Evde labne peynirini yapmak hem doğal olması yönünden hem de içerisinde hangi maddelerin bulunduğunun bilinmesi açısından oldukça faydalı olup, ailenizin gönül rahatlığı ile tüketmelerini isteyebilirsiniz.

Sağlıklı dişler ve kemik gelişimi için kalsiyum mutlaka şarttır. Peynir bir kalsiyum ve protein deposudur. Eğer gelişme çağında olan çocuğunuz süt ve süt ürünlerini tüketmiyor ise mutlaka her gün peynir tüketmesi gerekir. Kemiklerde depolanan kalsiyum kişinin genç yaşlarından itibaren birikip, tüm yaşamı boyunca kullanılmaktadır. Ayrıca peynir, iyi bir protein ve folik asit kaynağıdır. Bunların yanında A, B ve D vitaminleri açısından çok zengin bir besindir. Şimdi labne peynirinin yapımı için gerekli malzemelere bir göz atalım;

Labne peyniri tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kilogram günlük süt
  • 30 veya 40 gram beyaz peynir

Labne peyniri tarifi Nasıl Yapılır?


İlk önce günlük sütü ocak üzerinde orta ateşte kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra üç veya 4 dakika daha kaynatın. Süt kaynadıktan sonra taşmamasına dikkat edin.
Daha sonra kaynamış sütü ocak üzerinden alıp, bir kenarda ılımaya bırakın. Yaklaşık süt sıcaklığı 35 veya 40 derece oluncaya kadar ılıtın. Ayrıca beyaz peynirin de sıcaklığı da oda sıcaklığında olması gerekir. Beyaz peyniri buzdolabından alıp kullanmamanız gerekir. Beyaz peyniri bir cam kâse içerisinde bir çatal yardımı ile güzelce ezin ve üzerine yarım su bardağı süt ilave ederek, güzelce karıştırın. Bu hazırladığımız mayayı daha sonra ılımaya bırakılan süt içerisine ilave ederek, iyice karıştırın. Böylece süt mayalanmış oluyor.

Mayaladığımız bu sütü ılık bir ortamda bekletmemiz gerekmektedir. Ancak sakın soba üzerine veya kalorifer üzerine sütü kesinlikle bırakmayınız. Kalın bir örtü ile veya battaniye ile sütü güzelce sardıktan sonra ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Bu işlemi eğer akşam yaparsanız sabaha kadar labne peyniri mayalanmış olacaktır. Çünkü peynir mayalanma süreci yaklaşık 6 saat sürmektedir. Daha sonra mayalanan peyniri temiz bir bez veya tülbent yardımı ile peynir suyunun süzülmesini sağlayarak, yüksek bir yere asın ve bir saat suyunun süzülmesini bekleyin.

Süzülen bu su altına bir kap koyabilirsiniz. Çünkü bu su peynir altı suyu olarak isimlendirilmektedir. Peynir altı suyu birçok işlemde kullanılabilmektedir. Örneğin dondurma yapımında kullanabilirsiniz. Bir saat süzülme işlemi gerçekleştikten sonra labne peyniri hazırdır. Hazırlanan labne peynirini daha sonra cam kavanozda, buzdolabında saklayabilirsiniz.
23.01.2024 06:29:12
Labne Peyniri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Labne Peyniri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Labne Peyniri"
Merhaba. Ben peyniri çok seven bir kişiyim. Bu yüzden peynir çeşitlerinden olan ve son yıllarda ortaya çıkan labne peyniri benim çok önemlidir. bazen marketlerden aldığım labne her ne kadar lezzetli olsa da içim rahat değildir. Çünkü içerisine katkısı al maddeler katarlar. O yüzden evde labne peyniri yapmak mümkün müdür?
Parskan . 26.10.2018 11:40:08

Pizza Peyniri

Pizza Peyniri, İtalya'ya ait en ünlü peynir çeşididir. En fazla kullanım alanı pizza yapılarak tüketilme şekli olduğundan pizza peyniri olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Peynir Mayası

Peynir Mayası; canlı bakteriyel organizmadan oluşan peynir mayası sütün kimyasal yapısının değiştirerek sütün pıhtılaşması ile peynire dönüştürmektedir. Peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak p...
Devamını Oku

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır

Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanılara...
Devamını Oku

İsli Peynir

İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ile sof...
Devamını Oku

Edam Peyniri

Edam peyniri: Peynir tabi ki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile kemik...
Devamını Oku

Süzme Peynir

Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekmeğ...
Devamını Oku

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baş tacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağlı gib...
Devamını Oku

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı, diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken p...
Devamını Oku

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır

Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkânlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum...
Devamını Oku

Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta baz...
Devamını Oku

Civil Peyniri

Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile salatalarda, soslarda, eriştelerde, ...
Devamını Oku

Van Otlu Peynir

Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünü...
Devamını Oku

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağl...
Devamını Oku

Eski Kaşar Peyniri

Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri k...
Devamını Oku

Kolot Peyniri

Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karad...
Devamını Oku

Van Peyniri

Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeş...
Devamını Oku

Peynir Salamurası

Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine pe...
Devamını Oku

Tuzsuz Lor Peyniri

Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer...
Devamını Oku

Tatlı Lor Peyniri

Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Son Forum Konuları
3 Çeşit Peynir Yapmayı Düşünüyorum
Peynir Basmak İcin Deriyi Nerden Tedarik Edebılırz
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024