Krem Peynir

Krem peynir kahvaltı sofralarınızda sevilen ve vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir. Evlerde beyaz peynir ve kaşar peynirin yanında krem peynir bulundurulur. Krem peynir yumuşak ve homojen kıvamı sayesinde kendini sevdirmeyi başarmıştır. Sevilerek tüketilen krem peynir diğer peynir çeşitlerinden farklı olarak ekmeğe sürülebilen yumuşak bir yapıdadır.
Bu özelliğinden dolayı insanların sıkça tercih ettiği bir ürün haline gelmiştir. Krem peynir yağlı inek sütü ve krema karışımından yapılmıştır.

Krem peynir ile sandviç nasıl yapılır?


Kahvaltı sofralarının dışında krem peynir ile farklı ve lezzetli sandviçler hazırlanarak tüketilebilir. Ekmeğin içerisine süreceğiniz krem peynir ve üzerine salatalık domates dilimleri çok az pul biber ile harika bir sandviç hazırlamış olursunuz. Hamur işlerinde ve özellikle kraker çeşitlerinde kullanılmaktadır. Krem peynir kullanımı kolay ve küçük kutular halinde piyasaya sunulmaktadır. Yolculuklarda öğrenci yurtlarında hatta ilkokuldaki öğrencilerin beslenme saatlerinde pratik açılan kutuları sayesinde sıkça kullanılan bir yiyecek haline gelmiştir. Ülkemizde kullanımı giderek artan krem peynir ekmeğe sürülebilen yumuşacık bir yoğunluktadır. Krem peyniri başta tiramisu olmak üzere birçok pasta çeşidinde ve tatlılarda kullanılan bir üründür. Bunun dışında diyet yapan insanlar krem peynirini rahatlıkla tüketebilirler.

Krem peynirleri kaç gramlık kutularda satılır?


Krem peyniri kaşar peynir ne göre daha az maliyetlidir.
Bundan dolayı insanlar tarafından tüketimi biraz daha ön plana çıkmaktadır. Ülkemize krem peynirin kilosu ortalama olarak 10 TL civarındadır. Krem peynirleri pratik kapaklı 200 ya da 250 gramlık küçük kutularda satılmaktadır. Krem peyniri az yağlı ve az tuzlu olmasından dolayı tansiyon hastaları için vazgeçilmez bir peynir haline gelmiştir. 100 gram krem peynirinin içerisinde ortalama olarak 342 kalori bulunur.

Krem peynir fabrikalarda nasıl yapılır?


Krem peynirin ilk yapımı 18. Yüzyıllara dayanmaktadır. Amerika Fransa'da ve İngilterede ilk kullanılmaya başlanmış olan.

Krem peynir bizim ülkemizde çok daha sonralarda keşfedilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Krem peynirinin fabrikalarda yapılması için kaynatılmış olan süt iyice soğutulur ve pastörize edilir. Daha sonra tekrar bu süt çok yüksek derecede kaynatıldıktan sonra homojen bir yapı elde edilir. Bir miktar yoğurt veya peynir mayası bu harcın içerisine eklenir ve bu harcın pıhtılaşması sağlanır bu kesilen süt süzülerek peynir çökelek suyundan ayrılır. Çökeleğin içerisine bir miktar tuz bir miktar siyam baklası zamkı, keçi boynuzu zamkı, mısır şekeri gibi farklı kıvam artırıcı ürünlerden ilave edilir. İyice karıştırılan harç iyice soğumaya bırakılır. Daha sonra özel makinalarda paketlenerek krem peynir olarak sofralarımızdaki yerini alır.

Krem peynir evde nasıl yapılır?

Krem peynirini evinizde yapmak için ilk ihtiyacınız olan şey bir litre süttür. Yarım limon, tuz ve süt kremasını ihtiyacınız vardır. Bu malzemelerin hepsini oda sıcaklığındaki bir kaba boşaltın ve içerisine yarım limonu sıkın ve iyice karıştırarak sütün kesilmesini sağlayın Çünkü limon sütün kesilmesini sağlar. Kesilen sütü süzme bezleri veya herhangi bir tülbent yardımı ile süzerek büyük bir kabın içerisine alın bir paket süt kremasını içerisinde katarakt homojen bir yapı halini alana kadar mikserle ile iyice çırpınız ve yapmış olduğunuz krem peynirinizi buzdolabında 3 gün içerisinde tüketiniz.
23.01.2024 03:19:44
Krem Peynir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Krem Peynir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Krem Peynir"
Benim üç çocuğum var süt ve süt ürünlerini maşallah çok seviyorlar. Krem peynir üzerine bal, reçel sürüp tüketiyorlar. Ben evde krem peynir yapıp çocuklarıma yedirmek istiyorum. Dışardan aldığım peynirlerin içerisinde bir sürü katkı maddesi var. Ama evde yapacağım krem peyniri üç günde tüketmemiz gerektiğini söylüyorsunuz. Bu süreticnasıl uzatabiliriz?
Melike . 30.09.2018 14:17:04

Pizza Peyniri

Pizza Peyniri, İtalya'ya ait en ünlü peynir çeşididir. En fazla kullanım alanı pizza yapılarak tüketilme şekli olduğundan pizza peyniri olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Peynir Mayası

Peynir Mayası; canlı bakteriyel organizmadan oluşan peynir mayası sütün kimyasal yapısının değiştirerek sütün pıhtılaşması ile peynire dönüştürmektedir. Peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak p...
Devamını Oku

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır

Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanılara...
Devamını Oku

İsli Peynir

İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ile sof...
Devamını Oku

Edam Peyniri

Edam peyniri: Peynir tabi ki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile kemik...
Devamını Oku

Süzme Peynir

Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekmeğ...
Devamını Oku

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baş tacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağlı gib...
Devamını Oku

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı, diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken p...
Devamını Oku

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır

Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkânlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum...
Devamını Oku

Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta baz...
Devamını Oku

Civil Peyniri

Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile salatalarda, soslarda, eriştelerde, ...
Devamını Oku

Van Otlu Peynir

Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünü...
Devamını Oku

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağl...
Devamını Oku

Eski Kaşar Peyniri

Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri k...
Devamını Oku

Kolot Peyniri

Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karad...
Devamını Oku

Van Peyniri

Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeş...
Devamını Oku

Peynir Salamurası

Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine pe...
Devamını Oku

Tuzsuz Lor Peyniri

Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer...
Devamını Oku

Tatlı Lor Peyniri

Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Son Forum Konuları
3 Çeşit Peynir Yapmayı Düşünüyorum
Peynir Basmak İcin Deriyi Nerden Tedarik Edebılırz
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024