Sütü tencerenin içine boşalttıktan sonra ocağın üzerine alalım, süt kaynamaya yakın olunca içine sirkeyi ilave edelim. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve ilk sıcaklığını attıktan sonra temiz bir tülbentten sütü süzelim. Elde ettiğimiz peyniri delikli bir kabın içerisine alalım ve üzerine baskı uygulayacak şeyler koyduktan sonra bu şekilde 2 saat kadar bekletelim.
Dinlenen peynir tüketmek için hazır, ancak salamuraya koyup üzerine tuz ilave ederek uzun süreli olarak peyniri muhafaza edebilirsiniz. Peyniri salamurada bekletmek için peynirin alt suyunun içine kaynamış soğutulmuş su eklenir ve kaya tuzu ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra peynir suyun içine ilave edilerek uzun süre bu şekilde peynir muhafaza edilir. İsteğe göre salamura yaparak ya da salamura yapmadan peyniri tüketebilirsiniz. Evde sirkeyle peynir yapımı servis için hazır.
Afiyet olsun.