Ev yoğurdunu tencereye boşatın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamasına yakın üzerine limon suyunu ilave edin ve kesilmesi için bir süre daha ocakta tutun. Daha sonra ocaktan indirin ve bez torbanın içine boşaltarak birkaç saat boyunca suyunu iyice atması için bekleyin. Daha sonra torbanın içinde kalan aktı kısmı cam kavanozun içine boşaltıp buzdolabında bir gece katılaşması için bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı ılık sütü kavanoza boşaltın ve 2-3 saat daha serin yerde muhafaza edin.
Krem peynir ekmeğe sürülmek üzere hazır.
Evde krem peynir yapımının aşamaları bundan ibarettir. Bu arada arzu ederseniz üzerine bir miktar tuz serpebilirsiniz. Tabi eğer peynirli ekmeğin üzerine reçel sürecekseniz buna gerek yok.