Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır, kaşar peyniri süt ürünleri içinde her yaştan herkesin en çok severek tükettiği besin maddesidir. Kaşar peyniri mutfaktaki her yerde sıklıkla kullanılan oldukça lezzetli süt ürünüdür. Çoğunlukla kaşar peyniri tost, poğaça çeşitlerinde, böreklerde, pastalarda sık olarak kullanılmaktadır. Kaşar peyniri ile hazırlanan her çeşit yemek ayrı bir lezzette olmaktadır.
Genellikle kaşar peyniri mutfakta her erde kullanıldığı gibi, aynı zamanda kahvaltı sofralarının da vazgeçilmez baş tacı olarak yerini almaktadır. Peki evde kaşar peyniri nasıl yapılır diye düşünüyorsanız, oldukça kolaydır. Ende kaşar peyniri yapımı hem daha ucuz hem de çok daha hijyenik olmaktadır. Evde kaşar peyniri yapılışı marketlerden hazır aldığınız kaşar peynirine kıyasla çok daha lezzetli oluyor. Şimdi gelelim evde kaşar peyniri nasıl yapılır sorusunun cevabına, ilk bakıldığı vakit zor gibi gelse de aslında oldukça pratiktir.

Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nelerdir?

  • 10 kilo taze sağılmış inek sütü
  • 1 tatlı kaşığı peynir mayası

Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır, Nasıl Yapılır?


Kaşar peynirini yapmak için ilk önce taze sağılmış inek sütünü iyice kaynatarak pişirelim ve ardından ılıması için bekleyelim. Süt ılıdıktan sonra içerisine peynir mayasını ilave edelim ve tahta kaşık ile iyice karıştıralım. Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım ve yoğurt mayalar gibi sofra bezi ile her yerini kapatalım.
Bu şekilde biraz demlenmeye bırakalım ve yaklaşık olarak 20 dakika bekleyelim. Ardından tencerenin kapağını açalım ve peyniri kontrol edelim. Eğer peynirin üzerinde yeşil bir su oluşmuş ise peynir iyi bir şekilde mayalanmış demektir. Mayalanmış olan kaşar peynirini tahta kaşık ile karıştıralım. Ardından peynirin mayalandığı tencereyi ocağın üzerine alalım ve içindeki peynirin kendi suyuyla kaynatmaya başlayalım. Peynir suyu kaynamaya başlayınca içindeki peynir sünmeye başlayacak, daha sonra kaşar peynirini uzun şeritler gibi sündürerek veya süzgeçten ya da temiz ince bir tülbentin üstüne alalım. Ardından bir gün suyunu süzmesi için peyniri bu şekilde bekletelim. Kaşar peyniri bir gün dinlendikten sonra yemeye hazır hale gelir. Evde kaşar peyniri nasıl hazırlanır sorusunun cevabı işte bu kadar kolaydır. Hazırladığınız kaşar peynirini eğer hemen tüketmeyecekseniz, üstüne bir miktar kaya tuzu serptikten sonra 7 gün bekletin ve daha sonra yemeye başlayın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:24:47
Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır"
Kaşar peyniri bana çok lazım oluyor. Birçok zaman kahvaltıda ve çorbalarda kullanıyorum. Sürekli kaşar peyniri almaktan bıktım. Yapımı normal peynire benziyor ise bu durumda ben de yapabilirim. Kaşar peynirini evde yaptığımızda herhangi bir dezavantajı oluyor mu?
Yanıker . 09.09.2018 19:48:45

Pizza Peyniri

Pizza Peyniri, İtalya'ya ait en ünlü peynir çeşididir. En fazla kullanım alanı pizza yapılarak tüketilme şekli olduğundan pizza peyniri olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Peynir Mayası

Peynir Mayası; canlı bakteriyel organizmadan oluşan peynir mayası sütün kimyasal yapısının değiştirerek sütün pıhtılaşması ile peynire dönüştürmektedir. Peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak p...
Devamını Oku

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır

Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanılara...
Devamını Oku

İsli Peynir

İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ile sof...
Devamını Oku

Edam Peyniri

Edam peyniri: Peynir tabi ki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile kemik...
Devamını Oku

Süzme Peynir

Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekmeğ...
Devamını Oku

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baş tacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağlı gib...
Devamını Oku

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı, diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken p...
Devamını Oku

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır

Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkânlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum...
Devamını Oku

Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta baz...
Devamını Oku

Civil Peyniri

Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile salatalarda, soslarda, eriştelerde, ...
Devamını Oku

Van Otlu Peynir

Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünü...
Devamını Oku

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağl...
Devamını Oku

Eski Kaşar Peyniri

Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri k...
Devamını Oku

Kolot Peyniri

Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karad...
Devamını Oku

Van Peyniri

Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeş...
Devamını Oku

Peynir Salamurası

Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine pe...
Devamını Oku

Tuzsuz Lor Peyniri

Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer...
Devamını Oku

Tatlı Lor Peyniri

Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Son Forum Konuları
3 Çeşit Peynir Yapmayı Düşünüyorum
Peynir Basmak İcin Deriyi Nerden Tedarik Edebılırz
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024