Bebekler İçin Peynir Yapımı

Bebekler için peynir yapımı; çok büyük emek istemez. Bebek bir ailede yaşayan herkesin göz bebeğidir. Her şeyiyle korumaya muhtaç bu masum yavrular aynı zamanda her şeyin de en iyisine layıktır. İlk 6 ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmesi gereken bir bebeğin ek gıdaya başlamasıyla birlikte bazı sorunlarda ortaya çıkmaya başlar. Özellikle ilk defa anneliği tadan kadınlar için deneyimsizlik bu süreci daha da zorlaştırır.
Bebekler ek gıdaya başladığında anne kendine en çok ne yedirmeliyim veya besinleri nasıl hazırlamam gerekir gibi soruları sorar. Bebeğin doğal beslenmesini sağlamak diğer taraftan da faydalı ürünler yemesini temin etmek çok önemlidir. Bunun için anne kendisini iyi geliştirmeli ve mutfakla arasını iyi tutmalıdır. Bebeğin sağlıklı bir birey olarak yetişmesi ve damak kültürünün oluşması için bu evre çok önemlidir. Özellikle bebeğe kahvaltı yaptırırken yedirilecek besin maddeleri diğer öğünlere göre oldukça sınırlıdır. Mesela bir bebek her peyniri yiyemez. Kaldı ki bazı peynirler peynir mayası içermekte veya çiğ sütle yapılmaktadır. İşte bu peyniri bebeklere yedirmektense evde kendi imkânlarınızla bebeğinize daha sağlıklı peynirler hazırlayabilirsiniz. Üstelik bu peynirlerin içine doğal olmayan hiçbir katkı maddesi katılmasına gerek yoktur. Bebekler için yapılacak 2 çeşit peynir bulunmaktadır. Bunlardan her ikisinin de tadı hafif ve lezzetlidir. Böylece bebeğinizi tiksindirmeden peynir yemeye alıştırabilirsiniz.

Bebekler için peynir nasıl yapılır?

  • Bebekler için çökelek peyniri yapımı: Bunun için yaklaşık yarım litre ev yapımı doğal mayala mayalanmış ve ekşitilmiş yoğurt kullanmanız gerekir.
    Yoğurdu gerekirse sulandırarak koyu bir ayran kıvamına getirin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Tencerenin dibini tutma ihtimaline karşı karıştırın. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın ve soğuduğunda torbaya dökerek süzün. Süzme işleminin daha iyi olması için üzerine ağırlık yapmasını sağlayacak bir mutfak gereci koyabilirsiniz. Elde edilen peyniri hafif tuz ekerek buzdolabında saklayın.
  • Bebekler için tatlı lor peyniri yapımı: Bunun için doğal ve hijyenik inek sütünü iyice kaynatın ve içine kesilmesini sağlamak için bir kaşık yoğurt veya bir tatlı kaşığı kadar limon suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Süt kesilip yeşil suyu yukarı çıktığında tencereyi ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Daha sonra küçük bir süzek yardımıyla içindeki lor peynirlerini toplayıp suyunu iyice süzdürün. Elde edilen lor peynirini bir saklama kabına boşaltarak buzdolabında muhafaza edin. Bebeklerin damak zevkinin oluşmasını sağlamak ve zararlarından korunmak için ilk 1 yıl tuz tavsiye edilmez. Bu nedenle tuz kullanmadan yedirmek daha faydalıdır. Ancak peynirin ömrünü uzatmak için üzerine hafif tuz ekebilirsiniz.
21.01.2024 23:13:18
Bebekler İçin Peynir Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bebekler İçin Peynir Yapımı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bebekler İçin Peynir Yapımı"
Merhaba, ormal peynir çok tuzlu olduğu için bebeğime vermeye çekiniyorum ya da çok az verebiliyorum. Zaten normal peyniri de ben yapıyorum. peki bebeğim için uygun bir şekilde nasıl peynir yapabilirim? Çünkü peynir insan vücudu iççin oldukça faydalı.
Neziha . 26.10.2018 13:38:31

Pizza Peyniri

Pizza Peyniri, İtalya'ya ait en ünlü peynir çeşididir. En fazla kullanım alanı pizza yapılarak tüketilme şekli olduğundan pizza peyniri olarak bilinir. ...
Devamını Oku

Peynir Mayası

Peynir Mayası; canlı bakteriyel organizmadan oluşan peynir mayası sütün kimyasal yapısının değiştirerek sütün pıhtılaşması ile peynire dönüştürmektedir. Peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar Peyniri: Kahvaltı ve bazı yemekler için vazgeçilmezlerinden biri olan kaşar peyniri ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak p...
Devamını Oku

Ekşimiş Sütten Peynir Nasıl Yapılır

Ekşimiş sütten peynir nasıl yapılır, normal sütten yapılan peynir tariflerinden pek de farklı değildir. Bilindiği üzere peynir peynir mayası kullanılara...
Devamını Oku

İsli Peynir

İsli peynir, Genel olarak Çerkez ailelerine özgü olan isli peynir Adapazarı ve çevresinde daha fazla bilinir. İsli peynir nefis lezzeti ve yoğun tadı ile sof...
Devamını Oku

Edam Peyniri

Edam peyniri: Peynir tabi ki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile kemik...
Devamını Oku

Süzme Peynir

Süzme Peynir, Günümüzde birçok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de süzme peynirdir. Çoğu kişi ben normal peynir yiyemem, peynir dediğin ekmeğ...
Devamını Oku

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır

Evde Beyaz Peynir Nasıl Yapılır; Beyaz peynir; inek ve koyun sütünden mayalanarak yapılan kahvaltıların baş tacı olan bir besindir. Tam, orta ve az yağlı gib...
Devamını Oku

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı, diğer bir adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen peynir tatlısı oldukça sevilen yaz tatlıları arasında yer alır. Peynir tatlısını yaparken p...
Devamını Oku

Çeçil Peynir Nasıl Yapılır

Çeçil peyniri nasıl yapılır; diye düşünenler umarım bu peyniri evde yapmayı planlamıyordur. Ev imkânlarında yapımı zor olan çeçil peyniri Erzurum...
Devamını Oku

Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan kültürünün en önemli unsurlarından biri olan Erzincan tulum peynirinin ünü ülkemizin bütün bölgelerine hatta baz...
Devamını Oku

Civil Peyniri

Civil Peynir; Ülke olarak peyniri çok çeşitli şekillerde tüketiriz. Kahvaltılarda, makarnalarda, mevsim yeşillikleri ile salatalarda, soslarda, eriştelerde, ...
Devamını Oku

Van Otlu Peynir

Van Otlu Peynir, Van iline ait bitkiler ile zenginleştirilmiş bir peynir türüdür. Bu yörede yoğun olarak yetişen "Sirmo otu" olarak tabir edilen bitki türünü...
Devamını Oku

Peynir Altı Suyu Tozu

Peynir Altı Suyu Tozu, peynir altı suyu tozu, mayalı peynir yapımı sırasında kazein ve yağın ayrıştırılma işleminden sonra peynirin yapım tekniğine bağl...
Devamını Oku

Eski Kaşar Peyniri

Eski kaşar peyniri; kaşar İbranice bir kelimedir. Kaşar peynirleri arasında en yakın geçmişe sahip olandır. Musevi bir peynircinin tesadüf eseri bu peyniri k...
Devamını Oku

Kolot Peyniri

Kolot peyniri; denildiğinde muhlama peyniri dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kolot peyniri tek başına yenilerek tüketilen bir peynir değildir. Yani Karad...
Devamını Oku

Van Peyniri

Van Peyniri; Halk arasında otlu peynir olarak da bilinir. İnek ve keçi sütünden elde edilebilir. Genel olarak ilkbahar aylarında dağlardan toplanan 20-25 çeş...
Devamını Oku

Peynir Salamurası

Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine pe...
Devamını Oku

Tuzsuz Lor Peyniri

Tuzsuz lor peyniri; özellikle bebekler ve daha az tuz tüketerek sağlıklı yaşamayı tercih edenler için lezzetli bir peynir türüdür. Lor peyniri de tıpkı diğer...
Devamını Oku

Tatlı Lor Peyniri

Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolot Peyniri
Van Peyniri
Peynir Salamurası
Tuzsuz Lor Peyniri
Tatlı Lor Peyniri
Son Forum Konuları
3 Çeşit Peynir Yapmayı Düşünüyorum
Peynir Basmak İcin Deriyi Nerden Tedarik Edebılırz
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024