{ "title": "Yağsız Süzme Peynir", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Yagsiz-Suzme-Peynir-33465.jpg", "date": "19.01.2024 03:01:20", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Yağsız Süzme Peynir; Peynirler yağlı veya yağsız olan her türlü sütten yapılabilir. Peynir içindeki yağ oranı elde edildiği hayvan sütünün yağ oranına ve işleme sırasında oluşan yağ kaybına göre değişir. İşlenme sırasında yağın bir kısmı peynirin alt suyunda kalır. Özellikle peynirde pıhtının kesilme ve karıştırma şekli peynirde kalan yağ oranında etkilidir. Yağların en önemli özelliklerinden biri yağda eriyen vitaminleri (A, D, E, K) bulundurur. Bu yüzden herhangi süt veya süt ürününde yağ oranın artması bu vitaminlerin de artışını gösterir. Peynir karbonhidrat yönünden zengin bir kaynak değildir. Karbonhidrat miktarının düşük olması diyet yapanlar için önemli bir besin kaynağıdır. Peynirlerin ana maddesi proteinlerdir. Proteinlerden en önemlisi kazeindir. Kazein proteini oksijen, hidrojen, azot, kükürt ve fosfor mineralleri bakımından zengin yapıya sahiptir. Peynirlerin kalori değeri içerisinde bulundurdukları yağ oranı ile doğru orantılıdır. Tam yağlı peynirlerde 400-450 kcal, yarım yağlılarda ise 250-300 kalori ve yağsız peynirlerde 200-250 kalori arasındaki değerlerdedir.

Yağsız Süzme Peynir ve Nasıl Yapılır?
" } ] }