{ "title": "Tel Peynir", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Tel-Peynir-47961.jpg", "date": "21.01.2024 11:04:02", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Tel Peynir, özellikle Doğu Anadolu bölgesine özgü bir peynir türü olmaktadır. Ayrıca adını ise iplik şekline gelebilmesi ile almaktadır. Normal peynire göre biraz daha yumuşak, tuzlu ve beyaz renkte olmaktadır. Bazen de hafif sarı renkte bulunabilir. Yapılırken genellikle yağı alınmış süt kullanılmaktadır. Tadı yenildiği zaman örgü peynire benzetilmektedir. Bence kahvaltılarda lezzeti ile olmazsa olmazlardan bir peynir türü olmaktadır. Tel peynirinin en güzel özelliği ise çabuk erimesidir. Bu nedenle çoğu bayan makarna, fırın yemekleri ve hamur işlerinde kullanmaktadır. Ayrıca yağsız olan bu peynir çoğu diyetisyenin diyet yapanlara tavsiyesi olmaktadır. Ancak tel peynirin tuzunu yıkandıktan ve süzdükten sonra tüketmek sağlık açısından daha faydalıdır. Bu lezzeti ister evde yapabilir isterseniz de marketlerden alabilirsiniz. Bence evde yapılması daha sağlıklı olmaktadır. Nasıl yaparım diye fazla düşünmeyin çünkü yapımı oldukça kolay ve basittir. Hem de evde yapmış olduğunuz tel peyniri taze taze tüketmeniz daha sağlıklı ve vitaminli olmaktadır. Kısaca sizlerle tel peyniri tarifine bir göz atalım.