{ "title": "Tatlı Lor Peyniri", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Tatli-Lor-Peyniri-13987.JPG", "date": "21.01.2024 10:19:59", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Tatlı lor peyniri, peynir başta çocukların mutlaka yemesi gereken, kahvaltıların olmazsa olmazı bir temel besindir. Çok sayıda çeşidi olan peynirin en lezzetli ve çok amaçlı çeşitlerinden birisi lor peyniridir. Tatlı lor peyniri, evde yapmaya ve tüketime uygundur. İsteğe göre tuzlu olarak da yapılarak tüketilebilir. Tatlı lor peyniri yemenin yanı sıra çok amaçlı olarak mutfağınızda yer alabilir. Poğaça ve börek tarzı hamur işlerinde baharatlanarak veya tuzlanarak katılabilir. Kimileri tatlı lor peynirini çeşitli yeşilliklerle birlikte iç hazırlayarak çoğu besinlerin içine kullanmaktadır. Evde ani ihtiyaç duyulduğunda peyniri olmayan kişiler fazla malzeme ve zaman harcamadan tatlı lor peyniri yapabilirler. Bunun için sütü ve az miktarda yoğurdu kaynatmak kadar basit bir işlem gerekmektedir. Tatlı lor peyniri bu yönüyle hem çok amaçlı olarak tüketime hem de yapıma uygun bir peynir çeşidi arasında yer alır. Bazı püf noktalarını bilmek ve işi tam öğrenmek her seferinde daha başarılı olmanızı sağlar. Bilinmesi gereken önemli bir bilgi tatlı lor peyniri tuzu olmadığı için diğer peynirlere göre daha çabuk bozulabilir. Bu yüzden tuzsuz yapılan yani tatlı olan lor peyniri yapacaksanız daha hızlı tüketim sağlamanız önerilir.

Tatlı lor peyniri evde nasıl yapılır?
Tatlı Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

Sütü bir tencereye alarak altını açalım. Bu durum çiftlik sütünüz için geçerlidir. Yani hazır pastörize edilmiş süt kullanılacaksa altını açmadan önce yoğurdunu koymanız gerekir. Altı açılan süt ardından kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra sütün içine yoğurt eklenir ve karıştırılır. Tuzlu yapanlarda tuzu bu esnada ekleyebilirler. Yoğurdu ekleyip sütü iyice karıştırdıktan sonra beş dakika kadar daha kaynatılır ve altı kapatılır. 1 saat kadar soğumaya bırakılır. Ardından süt bir süzgeç içine alınır ve yaklaşık bir gece kadar suyunu bırakması için bekletilir. Bu işlem için tülbent kullanmak ve süzmek mümkündür. Süzme işlemi bittikten sonra tatlı lor peyniriniz kullanıma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }