{ "title": "Quark Peyniri", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Quark-Peyniri-16979.jpg", "date": "19.01.2024 09:07:37", "author": "Kübra Gültekin", "article": [ { "article": "
Quark Peyniri; Süzme yoğurdunu andıran quark peyniri krema kıvamında olan bir peynir türüdür. Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkelerinde mutfakta sıkça kullanılan bir peynir çeşididir. Mutfak işlerinde birçok şeyin içerisinde cheesecake, pastalarda, müslilerde, hamur işinde ve tatlılarda kullanılarak tüketiliyor. Dukan diyeti yapanlarında diyet esnasında tercih ettikleri bir peynir olan Quark peyniri oldukça bütçeyi sarsan bir peynir türüdür. Yurt dışında Quark adı ile oldukça lezzetli peynirler arasında yer alan bu peynir Türkiye'de satılmıyor. Biz ise Quark peyniri yerine labne peynir tüketiyoruz ama bir fark var ki Quark peyniri labneden çokça farklı kefir ile yapılan bir peynirdir. Türkiye'de satışı olmayan Quark peyniri yani kefir peynirini evde kendimizde yapabiliriz.

Quark peyniri ihtiyaç listesi
Quark peyniri nasıl yapılır?

Almış olduğumuz 2 litre kefiri borcama boşaltarak daha önce 100 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyuyoruz. Bir saat sonra borcamı fırından alarak peynir kesiği olarak kullanacağımız kısmın suyundan ayrıştığını göreceğiz. Hazırda bulundurduğumuz süzgeci tencerenin üzerine yerleştirdikten sonra üzerine tülbent ide sağlam şekilde yerleştirerek borcamda bekleyen peynir yapılmak üzere bekleyen suyu tülbentten geçiriyoruz. Suyunu iyice süzmesi için 2 saat ya da daha iyi süzülmesi için 3 saat kadar bekletiyoruz. Suyu iyice süzülen kefir peynirini iyice sıkıyoruz. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan kefir peynirini buzdolabında muhafaza ederek 5-6 günde afiyetle tüketebilirsiniz. Hazır kefir kullanmak istemeyenler için kefir yapımı tarifini de verelim.

Kefir tarifi; 2,5 litre çiğ sütü benmari usülde 10 dakika kadar kaynatıp altını kapattıktan sonra kaymak bağlayana kadar bekleyiniz. Kaymağı aldıktan sonra sütü 30 dereceye gelene kadar ara ara karıştırarak soğutunuz. 30 dereceye kadar soğuttuğunuz sütü doğal kefir mayası ile mayalayınız. Eğer kefir mayası kullanmak istemiyor iseniz marketlerde satılan kefir danelerinden de kullanabilirsiniz. Mayaladığınız kefiri ısısı kaybolmadan tıpkı yoğurt mayalamadaki gibi sararak 20-22 saat bekletiniz. Bekleme süresinden sonra doğal kefiriniz hazır olacaktır.
" } ] }