{ "title": "Peynir Salamurası", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Peynir-Salamurasi-97567.jpg", "date": "19.01.2024 08:06:49", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Peynir Salamurası; Satın aldığımız veya evimizde kendi yaptığımız peynirin uzun ömürlü olması için salamura hazırlanmalı ve hazırlanan karışımın içerisine peynirleri dilim dilim kesip içine yerleştirerek muhafaza altına alabiliriz. Peynir yapımında tuzlu su ya da salamura zararlı olan bakterilerin üremesini engellerken, peynir içerisinde bulunan yaralı bakterilerin üremesini kolaylaştırır. Salamura suyu hazırlandığı zaman hazırlanan karışımın pH'ı nötrdür. Karışımın içerisine peynir koyduğunuz da ortamın asitliği artar. Bu da kap içerisindeki peynirlerin sararmasını ve kabuk kısmında yağlanmasına yol açar. Peynir mucor mold adı verilen bakterilerin üremesini sağlar. Bu bakterilerin çoğalması peynirin istenenden daha yumuşak olmasını sağlar. Asitlik azaldıkça da patojen organizmalar üremesi kolaylaşır. Bu şekilde peynirin aroması olmaz ve ömrü çok kısa olur. Tüm bu saydığım problemlerden kurtulmak için salamura suyuna asit eklenmelidir. Bu asit laktik asit olmalıdır. Biraz pahalı ama kaliteli bir ürün meydana getirmenizi sağlar.

Peynir Salamurası ve Nasıl Yapılır?
" } ] }