{ "title": "Mascarpone Peyniri", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Mascarpone-Peyniri-58711.jpg", "date": "21.01.2024 08:58:06", "author": "Arzu Doğan", "article": [ { "article": "Mascarpone peyniri, İtalyan peynir çeşididir. Asidik olan sütün kaymağından yapılır. Yumuşak krema kıvamında, hafif tatlı, köpüksü bir peynir türüdür. Marketlerde bulabileceğimiz bu peyniri kolay bir şekilde evde de kolayca yapabiliriz.

Mascarpone peynirinin kullanım alanları
Evde mascarpone peyniri nasıl yapılır?
Mascarpone peyniri nasıl yapılır?

Kremayı benmari usulüne göre eritin, benmari usulüne göre, geniş bir tencereye yarı yerine kadar su konur, içerisine de başka bir cam kâse konur. Cam kâsenin tenceredeki kaynayan suya değmemesi gerekir. İşlem suyun buharından faydalanarak yapılır. 2 kutu kremayı cam kâseye koyup yavaş yavaş karıştırarak iyice ısınması sağlanır. Sıvı termometreniz varsa sıcaklık 85 derece olmalıdır. Eğer yoksa kaynama noktasına gelmeden yoğun buharlaşmanın olduğu zamana kadar ocakta tutularak karıştırmaya devam edilir. Yeterli sıcaklığa ulaştığında 1 yemek kaşığı limon suyu koyup karıştırılır. Krema iyice sararınca doğru yoldasınız demektir. Krema karıştırılarak koyu bir kıvam alması sağlanır. Koyulaştığı zaman ocaktan alınıp 10-15 dakika ılınması sağlanır. Ayrı bir tarafta bir kabın üzerine süzgeç konur, süzgecin içine de temiz bir tülbent serilir ve krema içine dökülür. Tülbent toplanıp sıkı bir şekilde bağlanır. Peynirin tülbentten çıkmaması gerekir. Tülbentteki peyniri buzdolabına koyarak 12 saat kadar bekletin. Peyniri buzdolabından alarak, tülbentten çıkarıp kapaklı bir kaba koyun. Mascarpone peyniri buzdolabında sertleşir ancak dışarı çıktığında rahatlıkla sürülebilecek kıvama gelir. Bu peynir türü tuzsuz bir peynir olduğu için en fazla 4-5 gün dayanır, kısa sürede tüketilmelidir. Mascarpone peyniri günlük yapılıp tüketilmesi en idealidir. Mascarpone peyniri biraz pahalı bir peynir çeşididir, ancak çok kolayca evlerde yapılabilen bir peynirdir.

Afiyet olsun.
" } ] }