{ "title": "Lor Peyniri", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Lor-Peyniri-28985.jpg", "date": "19.01.2024 23:56:12", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Lor peyniri, İtalyanların ricotta olarak tanımladığı, bizde lor peyniri olarak bilinen bir peynir türüdür. Oldukça sağlıklı ve lezzetli olan bu peyniri yapmakta kolaydır. Ancak bu peynir türünü süt kesiği ile karıştırmamanız gerekir. Çünkü lor peynirini peynir altı suyundan yapıyorsunuz. Süt kesiği limon, sirke ya da yoğurtla sütün kestirilmesi ile edilir. Peynir altı suyuyla yapılan lor peynirini börek harcında, kahvaltılarda, kek ve kurabiyelerde, meyvelerle harmanlayarak, makarna sosları içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle taze iken krema kıvamında olduğu zaman çilek gibi meyvelerle karıştırarak tüketebilirsiniz. Taze tatlı lor peynirini balla karıştırarak kahvaltınıza renk katabilirsiniz.