{ "title": "Lor Peyniri Yapımı", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Lor-Peyniri-Yapimi-44237.jpg", "date": "19.01.2024 18:49:24", "author": "Duygu Çakır", "article": [ { "article": "Lor peyniri yapımı; lor peyniri yağ oranı düşük ve Protein bakımından çok zengin bir çeşit peynirdir. Sporcuların ve diyet yapanların sıkça tükettiği ve çoğu insanın kıymetini bilmediği lor peyniri börek ve poaçalara lezzet katar. Süt ve sütten elde edilen ürünler içinde protein bakımından en zengin ürün lor peyniridir.

Lor peynir için malzemeler
Lor peynir nasıl yapılır?

5 litre süt kaynatılır. Üzerinden kaymağı alınmalıdır. 5 adet limon sıkılır. Kaynayan süte limon suyu eklenir ve ocağın altı kapatılır. İyice karıştırılır. 3 dakika bekletilir. Temiz bir beyaz beze kesilen süt dökülür ve süzülür. Üzerine ağırlık yapacak uygun bir nesne koyulur. Ertresi gün yenilebilir kıvama gelir. Yapılan lor peyniri buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Lor peyniri nasıl yapılır?

En basit peynir yapma şeklidir. Mutfağa hiç girmemiş birisi bile kolayca lor peyniri yapabilir. Lor peynirinde yumurtadan daha fazla protein vardır. Protein ise vücudumuzun yapı taşıdır. Emziren annelerin, gelişme çağındaki çocukların, kemik erimesi rahatsızlığı olanların her gün lor peyniri tüketmesi gereklidir. Kemikler, dişler ve kaslar için gerekli protein ihtiyacını günlük yenilen 4 kaşık lor peyniri karşılar. Lor peyniri yapılmasının ardından süzülen peynir altı suyu poaçalarda, keklerde, hamur işlerinde, çorbalarda kullanılabilir. Ayrıca bu peynir altı suyu içilebilir.
" } ] }