{ "title": "Lor Peyniri Faydaları", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Lor-Peyniri-Faydalari-71372.jpg", "date": "19.01.2024 17:49:19", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Lor peyniri faydaları: Ticari amaçla üretilen lor peyniri, peynir altı suyunun pıhtılaşması sonucu elde edilmektedir. Evde geleneksel olarak yapılan lor peyniri ise kaynatılan sütün içerisine limon damlatılarak pıhtılaşması sağlanır. Daha sonra süzülür ve bu şekilde bir gece bekletilerek hazır hale gelir. Her iki şekilde de lor peyniri faydalarıoldukça fazladır. Lor peyniri inek ve kesi sütünün kestirilmesi ile yapılmaktadır. İçeriğinde bulunan kalsiyum, fosfor, protein, potasyum mineralleri, A ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Lor peynirinin içinde, diğer süt ürünlerinde olmayan değerli bir protein olan serum protein bulunmaktadır. Bunun da biyolojik değeri oldukça yüksek olmaktadır.

Lor peyniri, vücut sağlığımız için tüketilmesi gereken bir besindir. 100 gram lor peynirinde 700 mg kalsiyum bulunmaktadır. Ülkemizde lor peynirinin kullanımı oldukça yaygındır. Fiyatı uygun olmasından ve besin değerinin yüksek olmasından dolayı lor peynirini, günün her öğününde tüketmek mümkündür. Yağsız ve tuzsuz özelliğinden dolayı birçok tada uyum sağlamaktadır. Lor peyniri salata, makarna, poğaça, börek ve tatlılarda kullanılmaktadır.

Lor peyniri faydaları nelerdir?
" } ] }