{ "title": "Hellim Peyniri Nasıl Yapılır", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Hellim-Peyniri-Nasil-Yapilir-62299.jpg", "date": "19.01.2024 13:07:39", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Hellim Peyniri Nasıl Yapılır, hellim peyniri hem salataların hem de kahvaltıların vazgeçilmeyen en lezzetli peynir çeşitlerinden bir tanesidir. Hellim peynirinin yavru vatanı kökeni Kıbrıs olmasına rağmen dünya çapında kullanımı oldukça yaygındır. Hellim peyniri çoğunlukla ızgarada kızartılarak ya da tavada kızartılarak tüketilmektedir. İyi hellim peynirini anlamak için üzerinde mevcut olan deliklere bakmak yeterlidir. Özellikle büyük delikleri olan hellim peyniri her zaman için en iyi peynirdir. Bu kadar lezzetli olan hellim peyniri nasıl yapılır? Hellim peyniri çiğ sütten pastörize edilmiş olan keçi, inek ya da koyun sütünün 37 dereceye kadar ısıtıldıktan sonra 35 dereceye ısısı indirildikten sonra sütün mayalanması ile elde edilmektedir.