{ "title": "Evde Süzme Peynir Yapımı", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Evde-Suzme-Peynir-Yapimi-87855.jpg", "date": "19.01.2024 09:15:44", "author": "Sibel küpçük", "article": [ { "article": "
Evde Süzme Peynir Yapımı; Ağırlığa maruz kalmayan diğer peynirler gibi şekilli ve sert olmayıp, aksine yumuşak kıvamlı ve hafif tuzlu bir peynir çeşididir. Sofralarımıza sonradan dahil olan süzme peynir birçok yerde yardımcımızdır. Çorbalardan, salatalara, tatlılardan, sandviçlere kadar uzanan bir serüveni vardır. Diyet yapanlar ve beslenmesine dikkat edenler için ara öğünler önemli olduğundan bu zamanlarda tercih edilebilir. Protein içeren gıdaların içerisinde yer alan süzme peynir az tuzlu ve az yağ içerdiğinden dolayı kalorisi de düşüktür. 225 gramında; 163 kalori, 28 gram protein, 2 gram yağ, 6 gram karbonhidrat vardır.

Evde Süzme Peynir İçin Gereken Malzemeleri
Evde Süzme Peynir Nasıl Yapılır?

Süzme peynir yaparken, süt kaynama derecesine gelecek kadar ısıtılır. Sirkesi de ilave olunduktan sonra soğutuncaya kadar karıştırmaya özen gösterilir. Süt tamamen soğuduktan sonra kesilen peynir süzülür ve bir kaba boşaltılır. Tuz ve kaymakta ilave edilip bolca karıştırılır. Evde süzme peynir yapımı tamamdır.

Afiyet Olsun.
" } ] }