{ "title": "Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Evde-Lor-Peyniri-Nasil-Yapilir-25589.jpg", "date": "20.01.2024 03:47:06", "author": "Çiğdem Yaluk", "article": [ { "article": "Evde lor peyniri nasıl yapılır, evde lor peyniri yapmak peyniri günlük ve taze tüketmek açısından daha sağlıklıdır. Lor peynirin faydaları saymakla bitmiyor. Kalsiyum ve proteini en fazla olan peynir türüdür. Vücut için çok vitaminli olan lor peyniri bağışıklık sistemini güçlendirir. Bununla birlikte tansiyon hastalarının tuzsuz olduğu için tercih ettiği peynir çeşididir. Sporcuların ve diyet yapan kişilerin listesinde yerini alan lor peynirini çocuklara rahatlıkla yedirebiliriz. Kemikleri güçlendiren ve kansere karşı vücudu koruyan ve mide rahatsızlıklarına iyi gelen lor peyniri vücuda çok faydası olan vitamin ve protein zengini bir peynirdir.

Üstelik çoğu kişi evde lor peyniri nasıl yapılır veya püf noktaları nelerdir diye merak ederler. Evde lor peyniri yapmak oldukça kolay ve masrafsızdır. Evde yapılan lor peyniri poğaça, pasta veya börek yapımında kullanarak güzel sunumlar yapılabilir. Ayrıca makarna içinde, kahvaltı sofralarında ve bazı salata türlerinde tercih edilen peynir çeşitleri arasında yer alır.

Evde lor peyniri nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
Yapılışı nasıldır?

Önce sütü tencereye koyup altını açın, sütü ısıtın tam kaynama noktasına geldiği aşamada üzeri kaymak kapladığı anı yakalayın. Tam kaynamaya başladığı an iyice ısındığı aşamada içerisine bir kahve fincanı hazırladığınız limon suyunu ekleyin. Eğer istiyorsanız bir çay kaşığı tuzu ilave edin. Sonra 3 veya 4 dakika karıştırın. Bu sırada sütün iyice topaklaşıp, ayrıştığını fark edeceksiniz. Sütün altını kapatıp 3 saat kadar bekleyin. Sonra sütün suyunu süzüp, topaklaşan parçaları temiz bir tülbent alıp iyice suyunu sıkarak çıkarın. Tülbenti iyice sararak bir süzgeç içine bırakın. İyice süzüldükten sonra tülbentten çıkarıp bir saklama kabına koyun. Bir Hindistan cevizi büyüklüğü kadar peynir olmuştur. Çok hassas olduğu için dolapta muhafaza edilmesi gerekir. Eğer hemen tüketilmeyecekse buzdolabı kalıplarına dondurularak korunması gerekir.

Süzülen suyu asla dökmeyin. Çok sağlıklı bir sudur. Peynir altı denilen bu suyu çorbalara veya hamur işleri için kullanabilirsiniz. Hemen kullanmayacaksanız kavanoza koyup dolapta bırakabilirsiniz. Lor peyniriniz hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }