{ "title": "Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Evde-Kasar-Peyniri-Nasil-Yapilir-41597.jpg", "date": "20.01.2024 06:24:47", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır, kaşar peyniri süt ürünleri içinde her yaştan herkesin en çok severek tükettiği besin maddesidir. Kaşar peyniri mutfaktaki her yerde sıklıkla kullanılan oldukça lezzetli süt ürünüdür. Çoğunlukla kaşar peyniri tost, poğaça çeşitlerinde, böreklerde, pastalarda sık olarak kullanılmaktadır. Kaşar peyniri ile hazırlanan her çeşit yemek ayrı bir lezzette olmaktadır. Genellikle kaşar peyniri mutfakta her erde kullanıldığı gibi, aynı zamanda kahvaltı sofralarının da vazgeçilmez baş tacı olarak yerini almaktadır. Peki evde kaşar peyniri nasıl yapılır diye düşünüyorsanız, oldukça kolaydır. Ende kaşar peyniri yapımı hem daha ucuz hem de çok daha hijyenik olmaktadır. Evde kaşar peyniri yapılışı marketlerden hazır aldığınız kaşar peynirine kıyasla çok daha lezzetli oluyor. Şimdi gelelim evde kaşar peyniri nasıl yapılır sorusunun cevabına, ilk bakıldığı vakit zor gibi gelse de aslında oldukça pratiktir.

Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nelerdir?
Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır, Nasıl Yapılır?

Kaşar peynirini yapmak için ilk önce taze sağılmış inek sütünü iyice kaynatarak pişirelim ve ardından ılıması için bekleyelim. Süt ılıdıktan sonra içerisine peynir mayasını ilave edelim ve tahta kaşık ile iyice karıştıralım. Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım ve yoğurt mayalar gibi sofra bezi ile her yerini kapatalım. Bu şekilde biraz demlenmeye bırakalım ve yaklaşık olarak 20 dakika bekleyelim. Ardından tencerenin kapağını açalım ve peyniri kontrol edelim. Eğer peynirin üzerinde yeşil bir su oluşmuş ise peynir iyi bir şekilde mayalanmış demektir. Mayalanmış olan kaşar peynirini tahta kaşık ile karıştıralım. Ardından peynirin mayalandığı tencereyi ocağın üzerine alalım ve içindeki peynirin kendi suyuyla kaynatmaya başlayalım. Peynir suyu kaynamaya başlayınca içindeki peynir sünmeye başlayacak, daha sonra kaşar peynirini uzun şeritler gibi sündürerek veya süzgeçten ya da temiz ince bir tülbentin üstüne alalım. Ardından bir gün suyunu süzmesi için peyniri bu şekilde bekletelim. Kaşar peyniri bir gün dinlendikten sonra yemeye hazır hale gelir. Evde kaşar peyniri nasıl hazırlanır sorusunun cevabı işte bu kadar kolaydır. Hazırladığınız kaşar peynirini eğer hemen tüketmeyecekseniz, üstüne bir miktar kaya tuzu serptikten sonra 7 gün bekletin ve daha sonra yemeye başlayın.

Afiyet olsun.
" } ] }