{ "title": "Ev Yapımı Peynir", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Ev-Yapimi-Peynir-18545.jpg", "date": "20.01.2024 21:24:55", "author": "Sibel küpçük", "article": [ { "article": "
Evde Peynir Yapımı; sanıldığı kadar zor olmayan, sağlık ve hijyen açısından daha temiz ve güvenli öte yandan da yapması kolay olan bir kahvaltı çeşididir. Kahvaltıda alışkanlık haline gelen ve sürekli tüketilen peynir, ülkemizde hemen her memlekette değişik ve geleneksel peynirler yapılmaktadır. Kahvaltılarda tercih edilmesi doyurucu ve protein yönünden zengin olmasıyla beraber gün geçtikçe popülerliği korumaktadır. Tuzlu bisküviden, krakerlere, poaçalardan, kruvasanlara ve ekmek üstü lezzetlere dahi kullanılır. İnsanlar artık gün geçtikçe katkı maddeli ürünler yememeye dikkat ettiklerinden dolayı doğal şeyler yemek istiyor ve çoğu ev hanımı kendi peynirini kendisi yapıyor. Yıllar önce çoğumuz sütümüzü mahallemizin sütçülerinden alırdık. Daha sonralar da sokakta satılan süt açık hava da mikrop barındırabilir mantığıyla, endişelendik ve fabrika ürünü olan paket süt kullanmaya başladık. Paketlenmiş kullanıma hazır olan sütler yüksek derecelerde kaynatılıp, içindeki faydalı bakterilerin yok olduğunu öğrendiğimizden bu yana geri dönüşümlere başladık. Artık hemen hemen herkes kendi yoğurdunu ve peynirini evde yapmaya başladı. Kimisi evde yapıp yapmama konusunda tereddütte kalsa da çocuklarının ve kendi sağlıkları için sağlıklı, taze ve tertemiz peynirlerini yapmaya başladılar.

Evde Peynir Yapımı İçin Malzemeleri
Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Sütü süzüp tencereye aktaralım ve pişirmeye bıraktığımız sütü ara ara karıştıralım ki, dibi tutmasın. Kaynamaya başlayınca taşırmadan 2 çay kaşığı tuzu ilave edelim. 1 limonu çekirdeklerinden ayırıp kaynayan sütümüze sıkalım ve 5 dakika daha karıştırarak sütün kesilmesini bekleyelim. Kesilen ve yeşil suyunu üste çıkaran peynirimizi bir torba yardımıyla süzelim. 3.4 saat dinlendirdigimiz peynirimizi istediğimiz şekilde doğrayıp bir kavanoza yerleştirdikten sonra peynirin yeşil suyunu da üzerine ilave edip 1 gece buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Evde peynir yapımını öğrenmiş oldunuz.

Kolay gelsin.
" } ] }