{ "title": "Eritme Peynir", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Eritme-Peynir-41732.jpg", "date": "21.01.2024 08:38:43", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Eritme Peynir, eritme peynir, çeşitli olgunluktaki peynirlerin parçalanarak, eritme tuzları ve sütle birlikte çeşitli katkı maddeleri kullanılarak, homojen bir kıvam elde edilene kadar harmanlanması, sabit bir karıştırma düzeni ile vakum altında eritilmesi ile elde edilen bir peynir türüdür. Eritme peynir bir ya da birkaç değişik çeşit peynirin doğrudan kullanılması ile yapılabildiği gibi süttozu, peynir altı suyu tozu, tereyağı, krema gibi süt ürünlerinin ilavesi ile de yapılabilir. Eritme peyniri daha dayanıklı raf ömrüne sahip olduğundan ihracat amaçlı yapılmaktaydı fakat daha sonraları tüketim alanı oldukça genişlemiştir. Eritme peynir sert peynirlerin depolama maliyetini de azaltmaktadır. Eritme peynirinin ana hammaddesi diğer peynir türlerinde olduğu gibi süt değil peynirin ta kendisidir.