{ "title": "Edam Peyniri", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Edam-Peyniri-49668.jpg", "date": "19.01.2024 23:49:50", "author": "Ece Naz Aydın", "article": [ { "article": "Edam peyniri: Peynir tabi ki büyük küçük fark etmeden hepimizin hayatında önemli bir besindir. Hem içerisindeki protein miktarı ile hem de kalsiyum ile kemiklerimize iyi gelir, güçlendirir. Edam peyniri aslında ülkemizde adı sık duyulan bir peynir türü değildir. Zaten ilk duyduğunuzda öyle bir peynir mi varmış da diyebilirsiniz. Ama öyle bir peynir var. Edam peyniri Hollanda'da bir kasaba olan Edam Kasabasından adını alır. Şekil olarak ise tam bir tekerleği andırıyor diyebiliriz. Edam peyniri de her peynir gibi inek sütünden yapılır. İlk yapıldığı zaman oldukça yumuşak bir peynirdir. Ama Edam peyniri bekletildiği zaman sertleşmeye başlar. Çok sert bir yapıya sahip olmaz. Ama yarı sert olarak tanımlanabilir. Edam peyniri sertleştikçe üzerinde çatlaklar oluşmaya başlar ve içerisindeki aroma kendini daha net belli etmeye başlar. Bu yüzden edam peynirinin asıl tadını alabilmek için bekletmek güzel bir yöntemdir.