{ "title": "Beyaz Peynir Çeşitleri", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Beyaz-Peynir-Cesitleri-21479.jpg", "date": "21.01.2024 01:49:01", "author": "özlem koç", "article": [ { "article": "Beyaz Peynir Çeşitleri, Kahvaltıların baş tacıdır. Kökeni oldukça eskiye dayanan bir besin maddesidir. Türkiye'de tüketimi oldukça yaygındır. Böreklerde, salatalarda, mezelerde sıkça kullanılır. Oldukça çeşitlidir. Her birinin ayrı bir lezzeti vardır.

Beyaz Peynir Çeşitleri

Ezine peynir: Çanakkale ilinin bir ilçesi olan Ezine'den ismini almıştır. En iyi, en lezzetli ve en kaliteli beyaz peynir çeşitleri arasındadır. Ezine peyniri alırken en iyi seçim sarı olanıdır.

Hatay peyniri: Hatay iline özgü bir peynir çeşididir. Oldukça lezzetli ve sık tercih edilen bir peynirdir. Ayrıca Hatay iline özgü künefenin de lezzet kaynağıdır.

Süzme peynir: Diğer peynirlerden farkı sütün kesilmeye bırakıldıktan sonra süzülmesidir. Oldukça lezzetli bir beyaz peynir çeşididir. Kahvaltılarda keyifle yenen bu peynir ekmek üstüne de kolayca sürülür.

Tam yağlı beyaz peynir: Kahvaltıların sembolüdür tam yağlı beyaz peynir. Ana yemeklerde de sıkça kullanılır. Makarnalarda, salatalarda, böreklerde ve bir yemekte kullanılan bu peynir kullanıldığı her yiyeceğe lezzet katar.

Otlu peynir: Van yöresine özgü bir peynir çeşididir. İnek ve keçi sütünden üretilir. Doğu Anadolu'da yaygın şekilde bulabiliriz. Dağlardan toplanan şifalı otlar ile hazırlanan bir peynir çeşididir. Çok lezzetli ve oldukça uzun süre saklanabilen bir beyaz peynir çeşididir
" } ] }