{ "title": "Basma Peynir Nasıl Yapılır", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Basma-Peynir-Nasil-Yapilir-35217.jpg", "date": "21.01.2024 07:02:05", "author": "Zeynep YILMAZ", "article": [ { "article": "Basma Peynir Nasıl Yapılır, peynir, sütün içerisine ya yoğurt ya da peynir mayası katılarak elde edilen fermente ürünüdür. Yani bir süt ürünüdür. Basma peyniri hayvan postu, özellikle de keçi derisine basılan ve Türkiye'nin çeşitli yörelerinde yapılan peynire verilen ismidir. Tulum peyniri olarak da ifade edilir.

Basma Peynir Nasıl Yapılır?
Olgunlaşma esnasında küfler gelişerek peynire orijinal tadının verilmesini sağlar. Buda yüksek nem sayesinde olmaktadır. Olgunlaştırma suresi için ya mağara ya obruk ya da soğuk hava depolarında bekletilir. Yapıldığı yöreye özgü isim alır. Elazığ tulumu, Erzincan tulumu, Ege Tulumu gibi.
" } ] }