{ "title": "Az Tuzlu Peynir", "image": "https://www.peynirler.gen.tr/images/Az-Tuzlu-Peynir-39263.jpg", "date": "21.01.2024 02:24:18", "author": "Ece Naz Aydın", "article": [ { "article": "Az tuzlu peynir, Peynir insan vücuduna çok faydaları olan bir besindir. Kemik erimelerini önler. Mikrobik enfeksiyonların oluşmamasını sağlar ve bizi çevredeki virüs, bakteri ve diğer mikroplara karşı korur. Bağırsak bozukluklarından biri olan ishal hastalığına iyi gelir. Sindirim sistemine özellikle mideye ve midede meydana gelen rahatsızlıklara iyi gelir. Ağız sağlığını olumsuz etkileyen diş çürümelerine karşı bire birdir. Peynir tansiyonu düşürür ve beyine enerji verir. Kanserin önlenmesinde kullanılan besinlerden biridir. Peynir böreklerde, tatlılarda, yemeklerde, makarna ve çorbalarda kullanılır ve yapılan her türlü şeyin daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca peynirin içerisinde bol miktarda A vitamini bulunur. İçerisindeki A vitamini gözlere iyi gelir. Peynir içerinde fosfat ve B12 vitamini de vardır. Ayrıca peynir keçi, inek, deve ve hatta manda sütünden de yapılabilir. Eski çağlardan beri varlığı sürmektedir. Peynir kilo almakta zorlanan kişilerin kolay bir şekilde kilo almalarına da yardımcı olur.

Az tuzlu peynir özellikleri nelerdir?

Peynir büyük küçük yaş farkı olmadan herkesin sevdiği bir yiyecektir. Sandwich aralarına, yemeklerin üzerine, tostlarda ve daha birçok yerde peynir kullanırız. Peynir yerken de çok zevk alırız. Peynir içerisinde birçok vitamin, kalsiyum, enerji ve daha aklımıza gelmeyen birçok şey vardır. Protein bakımından zengindir. Kemiklerin güçlenmesini sağlar. Özellikle küçük yaştaki çocuklara peynir yemeleri konusunda baskı yapan annelere çok rastlarız. Çünkü çocukların kemik gelişimi için peynir çok önemli bir besindir.

Özelikle sabah kahvaltılarında çok tercih edilen bir yiyecektir. Peynirin birçok çeşidi de bulunmaktadır. Peynir tuz oranlarına göre tuzlu, az tuzlu ve tuzsuz olarak ayırmak mümkündür. Genelde insanlar tuzlu peyniri tercih ederler çünkü peynir tuz ile tatlanır. Ama tuz özellikle yaşlılara iyi gelmediği için onlar peyniri tuzsuz ya da az tuzlu yemek zorunda kalırlar. Tuzlu peynir tansiyonu yükseltir. Ama az tuzlu peynir de ağız zevkimize güzel gelmez. Ne kadar tuzlu peyniri daha çok sevsek de aslında az tuzlu olanı tercih etmeliyiz. Vücudumuza az tuzlu peynir daha iyi gelir. Tansiyon hastası olan insanlar da az tuzlu peyniri tercih etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde tansiyonları yükselebilir ve daha kötü sonuçlar meydana gelebilir.

Kısacası özetleyecek olursak az tuzlu peynir hem protein açısından çok zengindir hem de insan sağlığı için çok faydalıdır. Tansiyona iyi gelir. Vücudumuza iyi gelir. Kemiklerimizi güçlendirir. Kalsiyum deposu olarak da nitelendirilebilir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Çok lezzetli bir yiyecektir.
" } ] }